Σε υψηλούς τόνους και ιδιαιτέρως αιχμηρή ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστιών Υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο υποστηρίζει ότι η απόδραση των δυο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι η μοναδική από το 2015 έως σήμερα.
Παράλληλα, απαντούν στα όσα αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για «Κασσάνδρες» σχετικά με την απόδραση.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, αφού αναφέρει πως οι δυο δραπέτες είναι υπόδικοι και όχι κατάδικοι, καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία με «τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατούμενων» αλλά «και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων

«Σχετικά με το σημερινό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επ’ αφορμή της χθεσινής απόδρασης δύο υποδίκων τελικά και όχι καταδίκων Αλβανών κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και στο οποίο προφανώς υπονοώντας την Ομοσπονδία μας, ο συντάκτης του αναφέρεται σε «Κασσάνδρες», αντί άλλου σχολίου επισημαίνουμε τα εξής:
Κατά τον μύθο η Κασσάνδρα απέκτησε την μαντική της ικανότητα μέσω δύο φιδιών που μαζί με τον αδερφό της Έλενο τους έγλυψαν στο πρόσωπο. Δεύτερον, η Κασσάνδρα μετά την πτώση της Τροίας βιάστηκε μέσα στον ναό της Αθηνάς. Ο βιασμός της βέβαια δεν πρόσθεσε τίποτα στην μαντική της ικανότητα, εξαγρίωσε όμως το πλήθος το οποίο εστράφη εναντίον των βιαστών της.
Υ.Γ. 1: Τους πίνακες με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατούμενων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά δεν τους έχει πρόχειρους η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Γιατί δεν τους δημοσίευσε όπως έκανε με τον πίνακα των αποδράσεων από το 2000;
Υ.Γ.2: «Βιαστές και σκευωροί η αλήθεια τιμωρεί». Θα επανέλθουμε…»
Μετά την απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα επισημαίνει ότι «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης από το υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».
Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει, ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαί­νει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».