Την παραίτησή του από την προεδρία της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος υπέβαλε ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος, λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Η παραίτηση του κ. Γραμμένου, καθηγητή στο City University του Λονδίνου και εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακού, έγινε δεκτή από τον υπουργό Παιδείας. Ο Κώστας Γαβρόγλου, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», εξήρε το έργο του καθηγητή που μετείχε στο εγχείρημα από την αρχή της δημιουργίας του.
Η παραίτηση αποδίδεται στην πρόθεση του υπουργού να συγχωνεύσει με το Διεθνές Πανεπιστήμιο τμήματα των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αξιολόγηση των τμημάτων. Νωπή είναι εξάλλου η περίπτωση του καθηγητή από το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας στις Σέρρες που κατηγορείται για φακελάκια και παρενόχληση των φοιτητριών του.
Αντιθέτως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι ξένοι αξιολογητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου επισημαίνουν στις κρίσεις τους την «εντυπωσιακή ποιότητα» του ερευνητικού έργου που παράγεται στο ίδρυμα, η οποία είναι «σαφώς αντίστοιχη» με ξένα πρότυπα. Στην ανώτερη βαθμίδα κατατάχθηκε το Πανεπιστήμιο και από την ελληνική Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Το ΑΕΙ έχει διδακτικό προσωπικό 68 ατόμων και έχει καλέσει πάνω από 170 ξένους καθηγητές κατά τη δεκαετή λειτουργία του. Ολα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά. Τα έσοδα προέρχονται κυρίως από τα δίδακτρα και της χορηγίες και παρουσιάζει πολύ μεγάλη απορροφητικότητα σε ευρωπαϊκά κονδύλια.
Τα σχέδια του υπουργού προβλέπουν ότι το παλιό Διεθνές θα μετατραπεί σε ινστιτούτο εντός της δομής του νέου ιδρύματος, το οποίο θα έχει 32 τμήματα σε έξι πόλεις (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Δράμα).
Πηγή: protagon.gr