Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, ο πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου και βουλευτής Χαλκιδικής, Βασίλης Ευαγγελινός.
Στην πολιτική του πορεία διετέλεσε δήμαρχος Πολυγύρου αμέσως μετά τη μεταπολίτευση και βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 1985.
Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη από το δήμο Πολυγύρου, τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, στις 11π.μ., στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Ο δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση:
Εκφράζω τη θλίψη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του πρώην Δικηγόρου, Δημάρχου Πολυγύρου και Βουλευτού Χαλκιδικής Βασίλη Ευαγγελινού.
Το Βασίλη τον έζησα απο κοντά και στα χρόνια της μαχόμενης δικηγορίας και μέσα απο την ενασχόλησή του με τα κοινά. Πάλευε για μια ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση κι κοινωνική δικαιοσύνη, προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικά κι οικονομικά τάξεων.
Πάντα πιστός στις αρχές και τις αξίες του.
Βασίλη καλό σου ταξίδι.
Συλλυπητήρια του Πρόεδρου της Βουλής, Νικόλαου Βούτση

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Βασίλη Ευαγγελινού, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 81-85, εξέφρασε με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Νικόλαος Βούτσης επισημαίνοντας: “Ο Βασίλης Ευαγγελινός υπήρξε δραστήριο στέλεχος του φοιτητικού κινήματος και της ΕΔΗΝ την περίοδο των αγώνων για το 15% και το 1-1-4. Κυνηγήθηκε και συνελήφθη από τη χούντα, ενώ υπήρξε και σθεναρός υποστηρικτής των απολυμένων εργατών των μεταλλείων του Μαδέμ Λάκο. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια”.