Παρουσία πλήθος Χαλκιδικιωτών, παρά την κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργου Βαγιωνά.
Ο κ. Βαγιωνάς ξεκίνησε την εκδήλωση με μια σύντομη ομιλία όπου ανέλυσε τους κύριους άξονες του προγράμματος της ΝΔ, για την οικονομία, βάσει των 7 πυλώνων, για την κοινωνική πολιτική και τα εθνικά θέματα. Παραθέτοντας το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ που σταδιακά θα επιφέρει η ΝΔ ως μελλοντική κυβέρνηση, στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, αλλά και στη μείωση του ΦΠΑ.
[metaslider id=57756]
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ψευδή στοιχεία όσον αφορά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ υποστήριξε την ανάγκη επενδύσεων ιδιωτικού τομέα για την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Για τη Χαλκιδική, απάντησε σε ερώτηση για το κακό οδικό δίκτυο και την κατάσταση στο χώρο της υγείας. Για τη σύνδεση της Βόρειας Χαλκιδικής με τη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής ανέφερε την πρόταση που είχε κάνει σε σχέση με συγκεκριμένη χάραξη προς την Ιερισσό αλλά δεν έγινε αποδεκτή. “Ο οδικός άξονας που συνδέει την κεντρική και βόρεια Χαλκιδική με την Εγνατία Οδό είναι προτεραιότητα για μένα”, τόνισε.
Σε σχέση με τα προβλήματα υγείας ο βουλευτής και γιατρός, παρατήρησε ότι οι δομές αρκούν, αλλά υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον εξοπλισμό. Ελλείψεις όπως είπε παρατηρούνται και στο προσωπικό. “Αν γίνει η ΝΔ κυβέρνηση δεν θα περάσει καλά μαζί μου, γιατί θα τα ζητήσω αυτά”, τόνισε.
Σχολιάζοντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις αλλαγές και τον Κλεισθένη, και υπερασπίστηκε την απόφαση της ΝΔ να μην δώσει χρίσματα  παρά μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το ιστορικό του Φράγματος Χαβρία
Με αφορμή τα όσα ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη στην ΠΚΜ από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον αναπληρωτή Υπουργό Στ. Πιτσιόρλα, για το φράγμα του Χαβρία, ο κ. Βαγιωνάς έκανε μια εκτενή αναφορά στην πορεία του έργου, από την ένταξή του στις Δημόσιες Επενδύσεις και την απένταξή του από αυτές, μέχρι το σήμερα που φτάσαμε να δημοπρατείται το έργο στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε εκτενώς στις προδιαγραφές του έργου, στις τεχνικές λεπτομέρειες και στις φάσεις κατασκευής του. Σχολιάζοντας ωστόσο την δήλωση του Υπουργού κ. Σπίρτζη για μηδενική οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, παρότι το έργο κατασκευάζεται μέσω ΣΔΙΤ, ο κ. Βαγιωνάς διαφώνησε λόγω της φύσης της κατασκευής του έργου όπου εμπλέκεται ιδιώτης.
Τέλος ο βουλευτής της ΝΔ παραχώρησε συνέντευξη τύπου όπου απάντησε σε ερωτήσεις για τοπικά, εθνικά και θέματα οικονομίας μεταξύ άλλων.
 
Κ. Ζωγράφου: “Μια ουσιαστική εκδήλωση”
“Νιώθω περήφανη για το επίπεδο της ανθρωπιάς του, και για το ότι είναι ένας από τους πιο ενεργούς πολιτικούς της χώρας μας”, σχολίασε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα ζωγράφου, η οποία όπως ανέφερε θα είναι εκ νέου υποψήφια στο συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.