Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη
O Δήμος Αριστοτέλη αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενός σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη, σχεδόν, την επικράτεια και ιδιαίτερα τη βόρεια Χαλκιδική.
Από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΔΕΔΔΗΕ) , κατέβαλε άοκνες προσπάθειες, έτσι ώστε να καταστεί δυνατός ο καθαρισμός των κεντρικών δρόμων του οδικού δικτύου, να αποκατασταθούν οι ζημιές και οι βλάβες, όπου παρουσιάστηκαν, με προτεραιότητα, πάντα, την ασφάλεια και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαιτέρως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Όπως επιβάλλεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο Δήμος εφάρμοσε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Βάσει του σχεδιασμού, συνεπώς, έγιναν ρίψεις αλατιού στους κεντρικούς δρόμους των τοπικών κοινοτήτων, δόθηκαν οδηγίες προφύλαξης στους πολίτες και όταν η πρωτοφανής κακοκαιρία έπληξε τα πάντα, ολόκληρο το έμψυχο και μηχανολογικό δυναμικό του Δήμου βρίσκονταν νυχθημερόν επί ποδός προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο.

Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι όταν κανείς έρχεται αντιμέτωπος με τόσο ακραίες και δυσχερείς συνθήκες δεν μπορεί όλα να κυλήσουν ομαλά σε απόλυτο βαθμό. Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν έχει κανένα σκοπό να παρουσιάσει μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα και να μην παραδεχθεί ότι μπορεί να υπήρξαν και τυχόν αστοχίες. Η “μεγάλη εικόνα” όμως είναι ότι ο μηχανισμός λειτούργησε αποτελεσματικά και κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο έργο, σε συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και με ιδιώτες εργολάβους που «επιτάχθηκαν» σε όλα τα χωριά στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης που διέρχονταν ο Δήμος.

Παρόλα αυτά, κάποιοι αυτές τις ώρες επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή από εκεί που οφείλει να είναι, δηλαδή στην ασφάλεια των πολιτών, προς μικροπολιτικές κατευθύνσεις και σχέδια με στόχο τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.
Οι εν λόγω δεν διστάζουν λοιπόν να παρουσιάζουν μια εικόνα στρεβλή, να διαγράφουν τις ατελείωτες ώρες που το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου ήταν στο δρόμο και να σπερμολογούν ασυστόλως επιδιώκοντας να μηδενίσουν όσα έγιναν, με άστοχες και μικρόψυχες τοποθετήσεις. Μανιωδώς προσπαθούν να σπείρουν «καινά δαιμόνια» με την προσδοκία ότι θα καταφέρουν να πετύχουν το σταμάτημα του έργου που γίνεται μήπως και βρουν έτσι κι αυτοί πολιτική υπόσταση.

Στην προσπάθειά τους αυτή δεν διστάζουν να στηλιτεύσουν αιρετούς, εργαζόμενους και συνεργάτες του Δήμου, που αυτές τις δύσκολες μέρες έδωσαν νυχθημερόν τον καλύτερό τους εαυτό για το κοινό καλό και την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς χιονόπτωσης.
Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Θα σταθούμε στο πλευρό των δημοτών μας, αλλά και των ανθρώπων που έδωσαν τη μάχη με την κακοκαιρία. Και θα παρακαλέσουμε όλους όσοι αρέσκονται στα ψεύδη να αποφασίσουν επιτέλους αν και κατά πόσο τους ενδιαφέρει ο Δήμος μας και η ευημερία του ή τα μικροπολιτικά τους οφέλη.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους Δημοτικούς μας υπαλλήλους, όσο και τους συνεργάτες του Δήμου και της Περιφέρειας για τον αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν και για το αποτέλεσμα της προσπάθειας και της αυταπάρνησής τους.
Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη