Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στους δήμους της Χαλκιδικής παρουσιάστηκαν και επίσημα σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ.
Για την πρωτεύουσα του νομού, το δήμο Πολυγύρου, εκ νέου υποψήφια με το ΚΚΕ είναι η Αγγελική Χριστιανού. «Το θέμα που τίθεται είναι το ποια συμφέροντα θα εξυπηρετήσεις. Σήμερα η ανάπτυξη, για την οποία παλεύουν οι δήμοι, αφορά το ζεστό χρήμα που θα δώσουν οι δήμοι στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αν σκεφτούμε ότι οι δήμοι με τον Κλεισθένη θα μπορούν να πλειστηριάζουν την περιουσία του πολίτη ακόμη και για 500 ευρώ, καταλαβαίνουμε με τι πρέπει να παλέψουμε», τόνισε η κα. Χριστιανού.

Ο Παναγιώτης Κολογκούνης είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Προποντίδας από το ΚΚΕ. Ο ίδιος θεωρεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί καμιά διοίκηση με τα μεγάλα ζητήματα όπως είναι για παράδειγμα η άρδευση, αλλά και τα υψηλά δημοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. «Οι δήμαρχοι μέχρι σήμερα δεν έκαναν κάτι ουσιαστικό για τα προβλήματα των πολιτών, παρά μόνο προχωρούσαν σε έργα βιτρίνας», τόνισε ο ίδιος.

Στο δήμο Σιθωνίας υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ είναι ο Λάζαρος Παντελής. Ο κ. Παντελής μίλησε για τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις στη Σιθωνία και την ανάγκη στήριξης των μικρών επαγγελματιών του κλάδου. «Τα νέα παιδιά στα μεγάλα ξενοδοχεία δεν γίνεται να δουλεύουν με μισθούς πείνας και σε συνθήκες γαλέρας», τόνισε.

Μακρύ χέρι της κρατικής πολιτικής χαρακτήρισε τους δήμους ο υποψήφιος του ΚΚΕ στο δήμο Αριστοτέλη, Κυριάκος Παρθενιάδης. Λειτουργούν και οι δήμοι όπως είπε με πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα που επιτάσσεται στην Ε.Ε. Οι δήμοι, τόνισε, χρειάζονται δημάρχους που θα εξυπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα. «Να αγωνίζονται, να διεκδικούν και να προσαρμόζονται απλά σε όχι παρέχει η πολιτική της Ε.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε, ότι ο δήμος χρειάζεται στο πλευρό του ένα λαϊκό κίνημα που από κοινού θα   παλεύουν και θα διεκδικούν.

 

Τα βιογραφικά των υποψηφίων

 
Δήμος Πολυγύρου: Αγγελική Χριστιανού
Κατοικεί στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και είναι 60 ετών. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν επίσης υποψήφια δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Πολυγύρου.

Είναι συνταξιούχος νηπιαγωγός και πτυχιούχος της σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης.
Για 25 χρόνια εκλεγόταν στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής και για τέσσερις θητείες ήταν πρόεδρός του.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πολυγύρου για πέντε έτη, και για δύο χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Πολυγύρου.
Επίσης είναι γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Χαλκιδικής.
Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ.
e-mail: ntinakat@outlook.com.gr
 
Δήμος Σιθωνίας: Παντελής Λάζαρος
 Κατάγεται και κατοικεί στην Σάρτη Χαλκιδικής και είναι 30 ετών.
Έχει σπουδάσει στο Δ.ΙΕΚ Επανομής Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων. Διατέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ.
Είναι αυτοαπασχολούμενος στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού. Είναι μέλος του Συλλόγου Τουριστικών καταλυμάτων Σάρτης.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 2004 και υπήρξε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής της ΚΝΕ.
Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ.
e-mail: lazarospantelhs@gmail.com
 
Δήμος Νέας Προποντίδας: Παναγιώτης Κολογκούνης

Είναι 25 ετών, κατάγεται από την Πορταριά Χαλκιδικής. Έχει διατελέσει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Νέας Προποντίδας στις προηγούμενες τοπικές εκλογές.
Είναι αγρότης και σπουδαστής στο τμήμα Επισκευής και Συντήρησης Γεωργικών Μηχανημάτων, ενώ παράλληλα ασκεί την πρακτική του.
Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 2013, δραστηριοποιήθηκε στο αγροτικό κίνημα, Διετέλεσε μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Χαλκιδικής της ΚΝΕ, και γραμματέας της Οργάνωσης Βάσης Μουδανιών της ΚΝΕ.
e-mail: pankologounis@gmail.com
 
Δήμος Αριστοτέλη: Κυριάκος Παρθενιάδης
Είναι 26 ετών, κατάγεται από τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Έχει διατελέσει υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία στις προηγούμενες τοπικές εκλογές.
Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα «Logistics και Διαχείριση Αλυσίδας Εφοδιασμού» του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Στο πανεπιστήμιο οργανώθηκε στην ΚΝΕ, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και για 4 χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της σχολής του.
Είναι γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ.
e-mail: kiriakos_nr@hotmail.com
 
Δήμος Κασσάνδρας: Πρόδρομος Ποτίογλου
 Κατοικεί στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, είναι 59 ετών. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Κασσάνδρας και στις προηγούμενες τοπικές εκλογές ήταν πάλι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Χαλκιδική.
Υπήρξε εργάτης Γερμανία και αργότερα στην Ελλάδα, στην Χαλκιδική. Από μικρή ηλικία οργανώθηκε στην ΚΝΕ και λίγο αργότερα στο ΚΚΕ.