Κλειστό παραμένει σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή το Γυμνάσιο – Λύκειο Σημάντρων του δήμου Ν. Προποντίδας μετά την πτώση τμήματος της οροφής που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.
Εν ώρα μαθήματος, και λίγο μετά τις 11 το πρωί, έπεσε ξαφνικά κομμάτι της οροφής σε τάξη του δευτέρου ορόφου όπου στεγάζεται το τμήμα της Β’ Λυκείου. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε τραυματισμός μαθητή παρά το γεγονός ότι κάποιοι σοβάδες έπεσαν πάνω σε παιδιά.
Το σχολείο έχει χτιστεί πριν από 30 χρόνια, όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει συντηρηθεί όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Χαρακτηριστικό της κακής κτιριακής κατάστασης είναι το γεγονός ότι πριν από 10 χρόνια συνέβη ακριβώς το ίδιο περιστατικό με προβλήματα της οροφής. Προ μηνών μάλιστα οι μαθητές είχαν κάνει κατάληψη του σχολείου προβάλλοντας ανάμεσα στα αιτήματά τους τα κτιριακά προβλήματα. Κακή κατάσταση, καταγγέλλουν γονείς και μαθητές, επικρατεί και στις τουαλέτες του σχολείου, αλλά και στον αύλειο χώρο που κρύβει παγίδες.
Στις 16.00 το απόγευμα της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί να εκδόσει πόρισμα μηχανικός για το αν το σχολείο είναι ασφαλές ή όχι προκειμένου να διεξαχθούν μαθήματα. Οι γονείς πάντως είχαν τη διαβεβαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Κοκκινίδη ότι σύντομα θα αλλάξει η εικόνα του σχολείου και θα επισκευαστούν όλα τα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι στο σχολείο στεγάζονται 162 μαθητές γυμνασίου και λυκείου.