Ο Κώστας Λαγουβάρδος είναι ο άνθρωπος που μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του meteo.gr επιλέγουν τα ονόματα για τις κακοκαιρίες που πλήττουν ανά περιόδους την Ελλάδα. Η διαδικασία του να δίνονται ονόματα στα κύματα κακοκαιρίας ξεκίνησε αρχικά το 2017 με την «Αριάδνη», ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική.
Από το 2016 μέχρι σήμερα, κάθε κύμα κακοκαιρίας αποκτά πλέον δικό του όνομα, το οποίο προέρχεται κυρίως από την ελληνική ιστορία και τη μυθολογία. Και αυτό επειδή είναι λιγότερο συνηθισμένα, οπότε κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση, κάτι που βοηθάει σε περισσότερη επαγρύπνηση. Ωστόσο χριστιανικά ονόματα και άλλα που αναφέρονται στο δωδεκάθεο αποφεύγονται.
Για την επιλογή του ονόματος ακολουθείται αλφαβητική σειρά και τα ονόματα αφορούν εναλλάξ σε αρσενικό και θηλυκό. Αυτό σημαίνει, πως μετά την «Υπατία» το όνομα στο επόμενο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινάει από το γράμμα «Φ».
Από το 2001 έχουν υπάρξει πάνω από 430 περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο οι περισσότεροι να θυμούνται πότε έγινε κάποιο από αυτά. Από το 2017 που μπήκαν στη ζωή μας η «Αριάδνη», ο «Ραφαήλ», η «Σοφία», ο «Τηλέμαχος» και οι υπόλοιποι, γίνεται πιο εύκολη η σύνδεσή τους.