Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ, με 2000 αστυνομικούς να βρίσκονται στο «πόδι».
Για την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων της Άνγκελα Μέρκελ θα κλείνουν δρόμοι μετά από σχολαστικό έλεγχο της κάθε διαδρομής ενώ σταδιακά θα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Οσον αφορά στα μέτρα Τροχαίας, κατά το διήμερο (10 και 11-1-2019) της επίσημης επίσκεψης  της Καγκελαρίου της Γερμανίας στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Κατά τη σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε ότι και τις δύο ημέρες (Πέμπτη – Παρασκευή)  «δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση».
Δέκα Γερμανοί αξιωματούχοι της προσωπικής της ασφάλειας θα συνοδεύουν τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Χθες, στελέχη της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν αυτοψία και ελέγχους στα σημεία που πρόκειται να επισκεφθεί η Μέρκελ. Από χθες το βράδυ, μάλιστα, επιτηρούνται στόχοι γερμανικών συμφερόντων (η πρεσβεία, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, το Ινστιτούτο Γκαίτε κ.α.).
Σημειώνεται ότι συγκεντρώσεις έχουν προαναγγείλει για σήμερα, η ΛΑ.Ε, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές και η Χρυσή Αυγή.
Αναλυτικά το πρόγραμμά της
Πέμπτη 10/1
Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30.
Στις 18:10 η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περίπου στις 19:40.
Παρασκευή 11/1
Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.
Η Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.
Το πρωί της Παρασκευής η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί με ανθρώπους του πνευματικού κόσμου. Θα συζητήσει επίσης για το μέλλον της Ευρώπης με μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και νωρίς το μεσημέρι θα συμφάγει με επιχειρηματίες.