Στην αντεπίθεση πέρασε ο Τέρενς Κουίκ, που απάντησε στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος εις βάρος του, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
Με δύο tweet, που έκανε σε διάστημα 12 λεπτών, ο κ. Κουίκ επανέλαβε τη θέση του, που είχε διατυπώσει στο υπουργικό συμβούλιο και θα στηρίξει την κυβέρνηση «μέχρι την τελευταία ημέρα της Συνταγματικής προθεσμίας της».
«Είχα πει στο ταραχώδες Υπουργικό Συμβούλιο:Ως ΥΦΥΠΕΞ υπηρετώ τη πολιτική που χαράζουν Π/Θ,ΥΠΕΞ &η κυβέρνηση,που θα στηρίξω μέχρι τη τελευταία μέρα της Συνταγματικής προθεσμίας της &δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την επιστροφή εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα. Ισχύει &τώρα», έγραψε.


Λίγο αργότερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμές για ανακρίβειες κατά του κ. Καμμένου, που υποστήριξε ότι ο κ. Κουίκ δεν ήθελε με τίποτα συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαλύοντας και κάθε σενάριο περί παραίτησής του, ο κ. Κουίκ υποστήριξε ότι ορκίστηκε υφυπουργός «με προσωπική απόφαση και επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα» και γι’ αυτό «οι ΑΝΕΛ βρέθηκαν από 6 με 7» υπουργούς.
«Για να μη λέγονται ανακρίβειες:Στον ανασχηματισμό Νοεμβρίου 2016,ο ΑΝΕΛ Πρόεδρος δεν με είχε προτείνει στη λίστα των 6 για τη κυβέρνηση.Με προσωπική απόφαση &επιλογη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκα Υφυπουργός Εξωτερικών.Γι αυτό οι ΑΝΕΛ βρέθηκαν από 6,με 7 στο Υπ.Συμβούλιο» έγραψε.