Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε – Φεύγει Παπαχριστόπουλος, δεν ξέρουμε για Κόκκαλη, Κουντουρά – Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ, είπε – Ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα
Λέμε «όχι» στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος.
Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».
«Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού», όπως είπε
«Οι ΑΝΕΛ δεν μετριώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε!
Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας «τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα», επαναλαμβάνοντας πως χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Μακεδονία και δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον όρο “Βόρεια Μακεδονία”».
Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα.
Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε βολές κατά του Νίκου Κοτζιά, λέγωντας ότι «αντισυνταγματικά εκχώρησε εθνική κυριαρχία» και έκανε την εκτίμηση ότι πάνω από το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Tην Τρίτη, όπως είπε θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας, από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.
«Κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να σώσουμε τη χώρα από την πτώχευση» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μία κακή κουβέντα με τον πρωθυπουργό.
Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τον Παύλο Χαϊκάλη γιατί, όπως είπε, ενώ ήταν πετυχημένος υπουργός, τον αδίκησε και τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν καταψηφίσουν ή εάν απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε ότι ο ίδιος, ο κύριος Κατσίκης και η κυρία Τσαρουχά, θα καταψηφίσουν. Ο Πάνος Καμμένος, δεν αναφέρθηκε στον Κώστα Ζουράρι και στο τί εκείνος θα πράξει.
«Ο ΠτΔ είναι πρόσωπο που ενώνει και θα τον επισκεφτώ για να τον ενημερώσω», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
«Έχω επαφές με άλλους βουλευτές που θα έρθουν κοντά μου», απάντησε στο ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών από τους ΑΝΕΛ.
Όπως είπε «ζήτησα από τον πρωθυπουργό να απομακρυνθούν όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στην κυρία Κουντουρα και τον κύριο Κόκκαλη είπε «δυο δεν έχουμε εικόνα τι θα κάνουν. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έκανε. Ο κύριος Κόκκαλης, έγινε από τους ΑΝΕΛ, υπουργός, εγώ τον έκανα υπουργό».
«Αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει πρόταση μομφής με δημόσια δήλωση ότι δεν θα δεχθεί κανέναν σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονίας του υπογράφω την πρόταση μομφής», ανέφερε.
https://www.youtube.com/watch?v=k2Y1jwX9Z-E
protothema.gr