Ελλάδα

Βόλος: «Έκλεβε» ρεύμα επί πέντε χρόνια – 8.000 το «φέσι» στη ΔΕΗ

Θα πληρώσει μαζεμένους όσους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. της έρχονταν μηδενικοί επί μια ολόκληρη πενταετία, μια γυναίκα από τον Βόλο που αποδείχθηκε ότι έκλεβε συστηματικά ηλεκτρικό ρεύμα από τον Δεκέμβριο του 2012 ως και τον Ιούλιο του 2017 και καταδικάστηκε γι’ αυτό!

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την καταδίκασε ερήμην και χωρίς να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή, για ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση. Όπως διαπιστώθηκε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στο σπίτι της, η κατηγορούμενη είχε επέμβει στον μετρητή παραβιάζοντας τις σφραγίδες και τους ακροδέκτες, ώστε να μην καταγράφει την κατανάλωση. Στο διάστημα των πέντε ετών, είχε καταναλώσει 45.000 κιλοβατώρες ζημιώνοντας τη Δ.Ε.Η. κατά 8.000 ευρώ, που πλέον θα πρέπει να καταβάλλει!

*** Άλλοι δυο πολίτες ηλικίας 27 και 28 χρόνων συνελήφθησαν για ρευματοκλοπή στον Τύρναβο και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας τους παρέπεμψε να δικαστούν από το Αυτόφωρο. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Τυρνάβου, οι δύο νεαροί είχαν συνδέσει καλώδια από τα σπίτια τους ως το εναέριο δίκτυο της Δ.Ε.Η., εξασφαλίζοντας δωρεάν ρεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close