«Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να δοκιμάσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ότι τα χρόνια αναταραχών για την Ελλάδα ανήκουν πια στο παρελθόν», γράφει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αυτή την εβδομάδα κρίνεται το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καθώς μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.
«Η επιβίωση του Αλέξη Τσίπρα κρίνεται από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ», γράφει το πρακτορείο και συνεχίζει: «Ο Τσίπρας ρισκάρει να κυβερνήσει χωρίς την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία εάν χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης, την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε τις εκλογές, αν στήνονταν τώρα κάλπες».
«Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών συνιστά θετική είδηση γι τους επενδυτές. Η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Όσο πιο νωρίς γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα», σχολιάζει ο Wolfango Piccoli της Teneo Intelligence.
«Η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση μειώνει μέρος της αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών», σχολιάζει ο Mujtaba Rahman, γενικός διευθυντής του Eurasia Group.