Μάλλον το ξανασκέφτηκε ο Τραμπ και τώρα λέει ότι η αποχώρηση των Αμερικανών θα είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει πολύ, ενώ ταυτόχρονα στέλνει σαφές μήνυμα στον Ερντογάν να μην χτυπήσει τους Κούρδους, απειλώντας την Τουρκία με οικονομική καταστροψεί.
Μέσω του αγαπημένου του twitter ο Τραμπ προειδοποίησε και τους Κούρδους να μην προκαλούν την Τουρκία, όμως έστειλε σαφές μήνυμα στον Ερντογάν ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν νέα επιχείρηση ειρήνης, εναντίον των Κούρων, λέγοντας ότι θα καταστραφεί η οικονομία της Τουρκίας.
Επί της ουσίας ο Τραμπ βλέπει ότι η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί θα είναι τουλάχιστον εκρηκτική και έτσι προαναγγέλλει ότι η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων θα αργήσει, αναστέλλοντάς την επί της ουσίας, ενώ ταυτόχρονα λέει ότι θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.


Απ’ τη μεριά τους οι Τούρκοι απάντησαν μέσω του εκπροσώπου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος ανέφερε ότι κάνουν θανάσιμο λάθος οι ΗΠΑ να συγκρίνουν τους Κούρδους με τους τρομοκράτες του PKK και του YPG.