Σκηνοθετημένο χαρακτήρισε το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα κακοστημένο θέατρο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι δύο από τους οποίους δεν διαγράφονται –σε συνεννόηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου– ώστε και η κυβέρνηση να μην κινδυνεύσει και να διατηρήσει τα προνόμιά του ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Μητσοτάκης -μιλώντας στον ΑΝΤ1- κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν την ψήφο τους, καθώς «ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει “ναι” στην συμφωνία των Πρεσπών και “ναι” σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμη πως εκτιμά ότι κρίνοντας από τις δηλώσεις της «ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα» είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα συνεχίσει να μην απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού. Γι αυτό και ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη θέση του για εκλογές.
Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτή δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να «μονοπωλεί» την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκαν ποτέ ή διαπραγματεύτηκαν την παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας στο γειτονικό κράτος. Σε ερώτηση για το τι θα πράξει στην περίπτωση που η συμφωνία δεν κυρωθεί από τη Βουλή, τόνισε ότι τότε η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, από μηδενική βάση.
Σε ερώτηση για το αν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά, καθώς -όπως είπε- από την πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφή στην Ευρώπη την θέση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης όπως έχει τη συνταγματική δυνατότητα. “Αυτή τη στιγμή όμως, έχουμε μπροστά μας τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζημιώνει τον τόπο και εύχομαι να μην εξασφαλίσει τους 151. Επιμένω να τους λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι παραμένουν πέντε υπουργοί των ΑΝΕΛ”, είπε χαρακτηριστικά.