Θανάσης Παπαχριστόπουλος: Ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια να δραστηριοποιείται στην Οργάνωση «Ρήγας Φεραίος».  Στη συνέχεια πέρασε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστήριξε το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα. Στις εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος με τη Νέας Δημοκρατία στη Β’ Αθήνας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη, διορίστηκε Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας τον Σεπτέμβριο του 2004. Στη συνέχεια κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας με τη ΝΔ στις εκλογές του 2007.Το 2013 εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών.
Σπύρος Δανέλλης: Ήταν ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας, της Ε.ΑΡ. και του Συνασπισμού. Από το 1996 έως το 2000 ήταν βουλευτής Ηρακλείου του Συνασπισμού. Στη συνέχεια εξελέγη έγινε δήμαρχος με τη στήριξη με το ΠΑΣΟΚ.  Το 2009 κατέβηκε για ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, δεν εξελέγη, αλλά βρέθηκε στην ευρωβουλή ως πρώτος επιλαχών αντικαθιστώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στην πορεία πήγε στο Ποτάμι με το οποίο εξελέγη βουλευτής, ενώ τώρα μιλά για την ανάγκη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κώστας Ζουράρις, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ το 1999 και υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές  του 2000. Στη συνέχεια πήγε στη ΝΔ κατεβαίνοντας  ως υποψήφιος νομάρχης Λασιθίου το 2002. Τον Μάιο του 2009 μαζί με τον Στέλιο Παπαθεμελή ίδρυσαν το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές. Μετά συνεργάστηκε και με τη «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη. Στη συνέχεια δημιούργησε το κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα». Μετά συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ. Τον Ιούνιο του 2015 δήλωσε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»: «Θα ψηφίζω επ’ αόριστον τις προτάσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν προτείνει την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια».
Έλενα Κουντουρά: Στις εκλογές του 2004, εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έβαλε ξανά υποψηφιότητα με τη ΝΔ στις εκλογές του 2007 και του 2009 χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Όταν Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα για να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, η Έλενα Κουντουρά που ήταν πρώτη επιλαχούσα, κατάφερε να γίνει βουλευτής, αλλά διεγράφη από τον Αντώνη Σαμαρά τον Φεβρουάριο του 2012. Στη συνέχεια πήγε στους ΑΝΕΛ και εξελέγη βουλευτής. Σήμερα διεγράφη από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, εφόσον θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με φήμες να λένε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η κ. Κουντουρά έχει οικογενειακές ρίζες στην πολιτική. Πατέρας της ήταν ο Αλέξανδρος Κουντουράς, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της φιλοβασιλικής οργάνωσης, «Βασιλικής Εθνικής Παράταξης». Μαζί με άλλους βασιλόφρονες ίδρυσαν την «Βασιλική Εθνική Οργάνωση». Ο Αλέξανδρος Κουντουράς πέθανε τον Απρίλιο του 2012. Σε ανακοίνωσή τους, οργανώσεις βασιλοφρόνων ανέφεραν ότι «ηγωνίσθη υπέρ του Βασιλικού Θεσμού όσον κανείς άλλος εν Ελλάδι».
Βασίλης Κόκκαλης: Ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του από την αυτοδιοίκηση. Το 2006 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Λάρισα-Πόλη του Αύριο που στηριζόταν από τη ΝΔ. Βουλευτής Λάρισας εξελέγη για πρώτη φορά με τους ΑΝΕΛ.
Κατερίνα Παπακώστα: Ξεκίνησε την πολιτική της σταδιοδρομία το 1988 από τη ΝΔ. Το 1990, ήταν υποψήφια δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα. Βουλευτής εξελέγη πρώτη φορά στις εκλογές του 2000. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 δεν κατάφερε να εκλεγεί, αλλά εξελέγη στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τον Οκτώβριο του 2017 με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διεγράφη μετά από τη ΝΔ μετά από τις συνεχόμενες δηλώσεις που κάνει κατά της γραμμής του κόμματος, αλλά και κατά στελεχών. Τον Ιούλιο του 2018 ίδρυσε τη Νέα Ελληνική Ορμή και στις 29 Αυγούστου εντάχθηκε στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: athensvoice.gr