spot_img

    Γ. Παπανδρέου: Θετική η Συμφωνία των Πρεσπών

    Την θέση του που είχε διατυπώσει και τον Ιούνιο του 2018 στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, περί ισορροπημένης και θετικής Συμφωνίας, επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί το Σάββατο, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
    «Η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.
    Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέντευξή του αυτή, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών παίρνει ακόμα θέση για τη ρηματική διακοίνωση, τον Κώστα Καραμανλή αλλά και την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής.