O Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία αποκλείοντας τον Ρότζερ Φέντερερ από την συνέχεια του Australian Open. Δεν ήταν όμως ο πρώτος Ελληνας τενίστας που υποχρέωσε σε ήττα τον  Ελβετό!
O πρώτος Έλληνας τενίστας που νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ είναι ο Σέργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος το 1996 είχε νικήσει τον Ελβετό με 2-0 σε (6-2, 7-5) σε πανευρωπαϊκούς αγώνες U16 που είχαν διεξαχθεί στο Σαν Μινιάτο της Ιταλίας.
Ο Σέργιος Παπαδόπουλος υπήρξε μέλος της Εθνικής Ελλάδας από το 1992 έως και το 2000 όταν και σταμάτησε. Από το 2002 παραδίδει μαθήματα στην “Sergios Tennis Academy”, σχολή που διατηρεί, όπου μοιράζεται τα μυστικά του αθλήματος με παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Είναι σαφές ότι το επίτευγμα του Τσιτσιπά δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό τένις, με τον Έλληνα τενίστα να έχει φτάσει ήδη πιο μακριά από κάθε άλλον. Η ιστορία θα γράψει ότι απέκλεισε στα ίσα έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών – αν όχι τον καλύτερο. Αυτό όμως δεν μπορεί να αλλάξει και την ίδια την ιστορία, που αναφέρει ότι ο πρώτος Έλληνας τενίστας που υποχρέωσε σε ήττα τον Φέντερερ ήταν ο Σέργιος Παπαδόπουλος, έστω κι αν οι δυο τους τότε ήταν έφηβοι και ο Ελβετός δεν ήταν ο σημερινός θρύλος.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Παπαδόπουλος θα πρέπει σύντομα να αλλάξει την κεντρική σελίδα στο site του, αφού σ’αυτήν γράφει πως είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει τον Φέντερερ.

Πηγή: sport24.gr