Η συμφωνία μας είχε ως βασικό στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και να κερδίσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, θα είναι η φράση που θα ακούμε στο εξής, από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, έβαλαν ξανά τη χώρα στα Μνημόνια ενώ δέχθηκαν εθνικές υποχωρήσεις που καμία άλλη κυβέρνηση και όχι μόνο της μνημονιακής περιόδου, δεν θα είχε κάνει αποδεκτές.
Ο Καμμένος φεύγει γιατί δεν μπορεί αλλιώς, έμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις, η μανία του με την καρέκλα τον οδήγησε τελικά να χάσει υπουργείο, το μισό κόμμα και κυρίως την επαφή του με τους ψηφοφόρους του.
Θα μείνουν στην Ιστορία οι κραυγές του πριν από το 2015 για το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας και οι υπογραφές του το 2016 για την ενεχυρίαση του κράτους στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.
Ο Τσίπρας, από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μέχρι τον Μάιο μαζεύοντας «αδέσποτους» βουλευτές, όταν τον Δεκέμβριο του 2014 που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μιλούσε για αποστασίες επειδή ανεξάρτητοι βουλευτές ήθελαν να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, τώρα ψάχνει βουλευτές για ενίσχυση του κυβερνητικού μετώπου μιλώντας για «προοδευτικό μέτωπο», υποκρισία μέχρι τέλους.
Το βέβαιο είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύονται ως αποτυχημένοι και όχι επειδή ολοκλήρωσαν το έργο τους, Τσίπρας και Καμμένος ευθύνονται για την τυχοδιωκτική στάση που επέδειξαν στο πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν ο πρώτος είχε δώσει τα κλειδιά της διαπραγμάτευσης, με «όπλο» το Grexit, στον Γιάννη Βαρουφάκη και ο δεύτερος απειλούσε τους δανειστές με «Κούγκι».
Τελικά οι συγκυβερνήτες της «αξιοπρέπειας» υπέγραψαν τα πάντα στους δανειστές, φόρτωσαν το λαό με δυσβάστακτα μέτρα, έγιναν οι πιο καλοί μαθητές του Σόιμπλε εμφανίζοντας θηριώδη πλεονάσματα σε βάρος των εισοδημάτων των νοικοκυριών, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.
Και οι δυο συγκυβερνήτες ευθύνονται για την αναζωπύρωση της κρίσης, τη θεσμική υποβάθμιση, την επιχείρηση άλωσης της Δικαιοσύνης, την κομματικοποίηση του κράτους και εντέλει την υποχώρηση της χώρας σε οικονομία, κοινωνικό κράτος και ποιότητα δημοκρατίας.
Θα φύγουν ως αποτυχημένοι και σίγουρα μέχρι τότε οι αλληλοκατηγορίες που θα εκτοξεύουν προκειμένου να αποκομίσουν κομματικά οφέλη θα μείνουν στην Ιστορία…
ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Επιχειρηματίας – π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας