Δηλώσεις του Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού με αφορμή τη συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών που διεξάγεται στην Ελληνική Βουλή: “Η Ελλάδα, φίλες και φίλοι, βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης προδοσίας στη σύγχρονη ιστορία της.
Και το θέμα που τίθεται δεν είναι αν η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλλά αν η κυβέρνηση είναι Ελληνική. Δεν μπορούν να ονομάζονται Έλληνες, αυτοί που παραδίδουν οικειοθελώς και προθύμως την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας σε άλλη χώρα. Χάνοντας την Μακεδονία, χάνουμε την Ελλάδα.
Καταδικάζω απερίφραστα την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών με ψεύτικες υποσχέσεις, έχοντας ως σημαία την έξοδο από την κρίση, ενώ στη συνέχεια πρόδωσε τον λαό και την Ελλάδα, επιβάλλοντας μία κατάπτυστη, εξαγορασμένη συμφωνία, αυτή των λιμνών.
Τσίπρας και Καμμένος, που όπλισε το χέρι του Κοτζιά για την υπογραφή της συμφωνίας, μας οδηγούν σε έναν νέο Εμφύλιο, σε έναν νέο Εθνικό Διχασμό. Κινούνται στα γνωστά μονοπάτια της αριστεράς. Διάσπαση. Διαίρεση. Καταστροφή. Για τη δική της επιβίωση και εξουσία.
Καλώ την εθνική αντιπροσωπεία να σεβαστεί την απαίτηση του Ελληνικού λαού και να καταψηφίσει τη συμφωνία. H «αντιπροσωπευτική» εντολή των βουλευτών δεν ασκείται δίχως όρια, κυρίως ηθικά. Αν έχουν συνείδηση, πρέπει να καταλάβουν πως αποσχίζονται από τον εθνικό κορμό.
Τσίπρα, όπως έχεις πει και εσύ ο ίδιος, οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή. Και τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή την χάνουν, όταν αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες μέσα στην κοινωνία και στους δρόμους, που καθιστούν αδύναμη την κοινοβουλευτική τους επιβίωση.
Και η αριστερά που χρησιμοποιεί βία, ληγμένα χημικά και δακρυγόνα σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν σε ειρηνική διαδήλωση, δείχνει για πολλοστή φορά τα ένστικτά της για επικράτηση στην εξουσία με τρόμο.
Προειδοποιώ τους βουλευτές που θα στηρίξουν με την ψήφο τους την προδοτική συμφωνία των λιμνών, ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους. Θα βρεθούν αντιμέτωποι στη λογική αγανάκτηση των Ελλήνων, των οποίων η ιστορία υποκλέπτεται.
Ας γνωρίζουν ότι, όταν μας εμπιστευτεί ο λαός την εξουσία,  υπόσχομαι πως, ως υπεύθυνη πατριωτική κυβέρνηση, θα αποδώσουμε δικαιοσύνη η οποία θα είναι αμείλικτη και η τιμωρία ανάλογη.”