Την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή τους πραγματοποίησαν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής 2 της Θεσσαλονίκης.
Πέρα από τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν οικονομικούς απολογισμούς και προϋπολογισμούς, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δράσεων που υλοποιήθηκαν το 2018, τόσο από την ΕΞΧ όσο και από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.
Ο πρόεδρος κύριος Τάσιος ευχαρίστησε τους ξενοδόχους και τα στελέχη των ξενοδοχειακών μονάδων για την εμπιστοσύνη στο Δ.Σ. και την υποστήριξή τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη του προορισμού, καθώς και οι συνέργιες με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και άλλους φορείς. Τους ενημέρωσε για θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τον κλάδο: κλαδική σύμβαση εργασίας, πνευματικά δικαιώματα, αιγιαλός, αστεροποίηση, κτηματολόγιο, φορολογικά θέματα. Συζητήθηκαν η πορεία των κρατήσεων και οι προβλέψεις για την ερχόμενη σαιζόν.
Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας.
Στο πλαίσιο της Γ.Σ. πραγματοποιηθήκαν και οι εξής παρουσιάσεις:

  •  Ο Δρ Νικόλας Χουρβουλιάδης, Διευθυντής Business School, ACT παρουσίασε τα αποτελέσματα της Έρευνας Ικανοποίησης Επισκεπτών της Χαλκιδικής 2018.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου, με σημεία διαλογής κυρίως ξενοδοχεία, με συνολικό καθαρό δείγμα >1300 και επικεντρώθηκε κυρίως στα βασικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών: τις κυριότερες χώρες προέλευσης, τη μέση διαμονή ανά εθνικότητα, την ανάλυση των ημερών και της διάρκειας διαμονής, την πρόσβαση, το κόστος πακέτου, τις επιπλέον δαπάνες, τον βαθμό ικανοποίησης, καθώς και τη συνολική εικόνα.

  • Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ.κ. Ξενοφών Δημητριάδης και Στέλιος Ταμβακίδης ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την πλατφόρμα, μέσω της οποίας γίνεται αναζήτηση για τοποθέτηση σπουδαστών σε θέσεις μαθητείας από και προς το εξωτερικό. Η πλατφόρμα είναι αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ στο οποίο το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετέχει ως εταίρος στη Δράση ΚΑ2 και η ΕΞΧ ως συνεργάτης του Επιμελητηρίου.

Τέλος η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, τις εταιρίες Σ.ΑΙΒΑΖΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε. και WATT & VOLT.