Ένα τρίχρονο αγοράκι που επιβίωσε πάνω από ένα 48ωρο ολομόναχο σε δασική περιοχή της Βόρειας Καρολίνας, όπου η θερμοκρασία τα βράδια πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, είπε στην αστυνομία και την οικογένειά του ότι όλο αυτό το διάστημα τον προστάτευε μια φιλική αρκούδα.
Οι διασώστες που βρήκαν μετά από πολύωρη αγωνιώδη αναζήτηση τον μικρούλη Casey Hathaway μέσα σε αγκαθωτούς θάμνους, παγωμένο και βρεγμένο μέχρι το κόκκαλο, αλλά ζωντανό και υγιή, την περασμένη Πέμπτη, έκαναν λόγο για θαύμα.
Το αγοράκι αγνοούνταν από την περασμένη Τρίτη και οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο κακές, που οι Αρχές χρειάστηκε να διακόψουν την αναζήτηση για πολλές ώρες. Όταν τελικά ξανάρχισαν να ψάχνουν, οι πιθανότητες να βρεθεί σώος ο μικρούλης είχαν μειωθεί δραματικά, δεδομένου ότι είχε περάσει ήδη δύο βράδια στο τσουχτερό κρύο, τον άνεμο και τη βροχή.
Το τρίχρονο αγοράκι είπε στους διασώστες ότι, όλο το διάστημα που ήταν στο δάσος, έκανε παρέα με τον νέο του φίλο, μια φιλική αρκούδα που τον προστάτευε.
Την ίδια ιστορία επανέλαβε αργότερα στους γονείς του, και τη θεία του.
Αν και οι διασώστες πιστεύουν ότι το αγοράκι είχε… παραισθήσεις από την ταλαιπωρία ή απλώς επινόησε μια ιστορία επειδή φοβήθηκε ότι θα το τιμωρούσαν, η θεία του παιδιού δηλώνει πεπεισμένη ότι ο μικρός λέει την αλήθεια. «Λέει ότι του έκανε συντροφιά μια αρκούδα για δυο μέρες. Ο Θεός του έστειλε έναν φίλο για να τον κρατήσει ασφαλή. Ο Θεός είναι πανάγαθος και θαύματα συμβαίνουν», είπε η γυναίκα στους δημοσιογράφους.