Σε τέτοια ντέρμπι είναι ξεκάθαρο πως τα λάθη, οι αδράνειες και η κακοτυχία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος. Κάτι τέτοιο επαληθεύθηκε και στο ματς της Τρίγλιας με τη Βέροια.
Ο ΠΟΤ αν και έδειξε καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης στερήθηκε τη νίκη ή ένα θετικό αποτέλεσμα από δικές του αδράνειες και ατυχίες. Είναι γνωστό πως η Τρίγλια παρουσιάζει εξαιρετικά στοιχεία παιχνιδιού, αρκετές φορές, όμως, τα «χαλάει» στη τελική προσπάθεια.
Στο τελευταίο ντέρμπι με τη Βέροια, μετά το 1-3 που έγινε σε διάστημα λίγων λεπτών στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν άμεσα, πολλές φορές, την ευκαιρία να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους παίκτες του Κώστα Γεωργιάδη. Βέβαια, εκτός αυτών των ευκαιριών καταγράφηκαν κι άλλες από τους Χαλκιδικιώτες για το πολυπόθητο γκολ.
Σχετικά με τα πιο αγωνιστικά, το σκορ άνοιξε ο Κανούλας στο 25′ έπειτα από διαγώνιο δεξί σουτ. Ο ΠΟΤ ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα με τον Γιάννη Ντούγκα, εκμεταλλευόμενος αμυντικό λάθος της Βέροιας και ασσίστ του Σταυρόπουλου.
Στο δεύτερο μέρος το ματς κρίθηκε με το… καλησπέρα. Στο 47′ στη προσπάθεια του Μπέσσα να αλλάξει παιχνίδι (σ.σ ρόλο έπαιξε ο βαρύς αγωνιστικός χώρος με τη μπάλα να κολλάει στις λάσπες) πήρε το ριμπάουντ ο Βεργώνης και με πάρε-βάλε στον Μπλέτσα έγινε το 1-2 από τον τελευταίο εντός περιοχής. Σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις στο 52′ η Βέροια έκανε το 1-3 παγώνοντας το γήπεδο και όσους βρέθηκαν στις κερκίδες. Ο Σκαθαρούδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, προσωρινά ο Παλαβράκης απομάκρυνε και στην επαναφορά από το ύψος της περιοχής ο Βεργώνης έπιασε μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας.
Η Τρίγλια δεν το έβαλε κάτω και με τη βοήθεια του τεχνικού της που πέρασε στο παιχνίδι τον Ευθυμιάδη (σ.σ ο τελευταίος άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων) απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία της Βέροιας πότε με το Ντούγκα ή τον Πάλλα, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι και παρέμεινε αυτό το 1-3. Ο Ευθυμιάδης ήταν αυτός που με τις χειρουργικές πάσες έβγαλε πολλές φορές τους συμπαίκτες του σε θέση βολής.
ΠΟ Τρίγλιας – Ελπίς Σκουτάρεως Βέροια 1-3
Διαιτητές: Δραγούσης, Αϊναλή, Ανδρέου.
Π.Ο.ΤΡΙΓΛΙΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Ζώτος, Μενεγκάλι, Σγουρής (81′ Βελισσάρης), Μπέσσας (54′ Πάλλας), Καρατζάογλου (68′ Προκοπίου), Σουάνης, Σαρβανίδης, Σταυρόπουλος (54′ Ευθυμιάδης), Ντούνγκα, Λιόνης.
ΒΕΡΟΙΑ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κοντογουλίδης, Μουχάλης (65′ Ζούρκος), Κυριακίδης, Μπακάλης, Μαραγκός, Ταϊρης, Βεργώνης (79′ Λεφίδης), Μπλέτσας, Κανούλας, Σκαθαρούδης (70′ Τσικόπουλος), Χαντζάρας.