«Όλη η Ευρώπη υποδέχτηκε μετά επαίνων την Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέντευξή της στον «Τύπο Θεσσαλονίκης». Αναφερόμενη στις προοπτικές που δημιουργεί η Συμφωνία επισήμανε ότι «οι διμερείς οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται σταθερά» ενώ ανέφερε ότι «η Ελλάδα συνιστά ήδη τον νούμερο ‘1’ τουριστικό προορισμό για τους γείτονές μας που προτιμούν ακτές της Μακεδονίας, την Χαλκιδική και την Πιερία». Παράλληλα εκτίμησε ότι «η επικύρωση της Συμφωνίας θα επιτρέψει την έγκριση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς για την κατασκευή μιας σειράς σημαντικών διακρατικών έργων».
Με αφορμή την υποψηφιότητά της για τον δήμο Θεσσαλονίκης, η κ. Νοτοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι τα κυριότερα ζητήματα της πόλης είναι η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό αλλά και το ζήτημα της αξιοποίησης της κτιριακής περιουσίας του Δήμου. «Η δική μου φιλοσοφία λέει ότι πρέπει να είμαστε παρόντες και παρούσες εκεί όπου μπορούμε να προσφέρουμε. Από όποια θέση έχω υπηρετήσει τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και πριν από αυτά, στόχος και σκοπός μου είναι μαζί με άλλους να βρίσκομαι μπροστά σε κάθε μάχη για να μείνει η Θεσσαλονίκη μια πόλη ανοιχτή, εξωστρεφής, δημιουργική, μια πόλη που θέλεις να ζεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι «είναι εύστροφος άνθρωπος και έχει προσφέρει» ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπογράμμισε ότι «το στοίχημα είναι όλος ο νέος κόσμος της Θεσσαλονίκης όχι μόνο να πάει να ψηφίσει αλλά την επόμενη μέρα να είναι ενεργός».
Σχετικά, εξάλλου, με το μεταναστευτικό τόνισε ότι είναι «μια διαρκής εθνική πρόκληση σε καιρούς με συνεχείς μεταβολές σε ζητήματα τοπικά ευρωπαϊκά και διεθνή» ενώ χαρακτήρισε παράδειγμα για όλη την Ευρώπη την ανταπόκριση των βορειοελλαδικών ως προς το μεταναστευτικό – προσφυγικό θέμα.