Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τροφίμων, ποτών και πρώτων υλών PRODEXPO 2019, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο “Expocentre Fairgrounds” στη Μόσχα.
«Με την πρώτη της συμμετοχή της στη μεγάλη έκθεση PRODEXPO 2019, τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση του κλάδου τροφίμων, ποτών και πρώτων υλών στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις στοχευμένες προσπάθειές της για την προώθηση και ανάδειξη των προϊόντων από παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Με αυτό τον τρόπο δίνει την ευκαιρία στους τοπικούς παραγωγούς να γίνουν γνωστοί σε νέες αγορές-στόχους και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο στην αγορά της ρωσικής βιομηχανίας τροφίμων», επισήμανε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να είναι αρωγός στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, προσφέροντας βήμα προβολής σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, την απαραίτητη τεχνογνωσία, αλλά και κάθε δυνατή υποστήριξη για την καλύτερη προβολή των προϊόντων τους», τόνισε η κ. Μπισμπινά.
Η διεθνής έκθεση PRODEXPO 2019 φιλοξενεί εταιρείες με προϊόντα τροφίμων, ποτών και πρώτων υλών, όπως κρέας, πουλερικά, αυγά, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, είδη αρτοποιείου, τσάι, καφέ, καθώς επίσης και αλκοολούχα ποτά, που θα φιλοξενηθούν σε ξεχωριστό χώρο, στο περίφημο “Wine Salon”.