Ανησυχία και ερωτηματικά προκάλεσαν τα σύννεφα καπνών που έκαναν σήμερα την εμφάνισή τους σε περιοχή ανάμεσα στα χωριά Ζωγράφου και Διονυσίου Νέας Προποντίδας. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη των Ν. Μουδανιών, φαίνεται πως λειτουργεί άτυπα ένας χώρος συγκέντρωσης ογκωδών απορριμμάτων και μπάζων, που ανά διαστήματα καίγονται – από λάθος ή εσκεμμένα – προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ρεπορτάζ, ο χώρος είναι μια έκταση περιφραγμένη ως ένα σημείο και ανοιχτή από κάποιο σημείο και έπειτα.  Το γεγονός από μόνο του εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να επεκταθεί μια πυρκαγιά και να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λειτουργεί επιπλέον ένα συσκευαστήριο των απορριμμάτων, χωρίς όμως να γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες.
Το ρεπορτάζ πάντως θα προσπαθήσει να αναδείξει τις διαστάσεις του θέματος και αν πραγματικά ή όχι απειλείται το περιβάλλον και οι παρακείμενοι οικισμοί.