Ανακοίνωση Υποψηφίου Δημάρχου Αριστοτέλη Αργύρη Τσακνή για συκοφαντικά δημοσιεύματα τοπικών blog και ανωνύμων αρθρογράφων
Tον τελευταίο καιρό, και σίγουρα καθόλου τυχαία, κάποια τοπικά blog με προεξέχων το https://www.metalleiachalkidikis.gr/ , έχουν ξεκινήσει με φθόνο και μικροψυχία έναν απερίγραπτο πόλεμο λάσπης και κατασυκοφάντησης προσώπων.
Με άρθρα «ανωνύμων» καταφέρονται ονομαστικά εναντίον του Δημάρχου, Γιώργου Ζουμπά, του προηγούμενου Δημάρχου Γιάννη Μίχου, αλλά και κατά του δικού μου προσώπου, που ως υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη είναι σαφές πως είμαι και ο τελικός τους στόχος.
Οι «στρατευμένοι» αυτοί κονδυλοφόροι, θεωρώντας ότι προστατεύονται από την ανωνυμία που τους χαρίζει το διαδίκτυο, επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο αυτής της Δημοτικής Αρχής, αλλά και να πολώσουν το πολίτικό κλίμα στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Διακηρυγμένος στόχος τους: Ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας και η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Η πρακτική αυτή δεν είναι καινοφανής, είναι όμως επιζήμια για τον πολύπαθο τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Τα ερωτήματα που τίθενται πολλά και θα απαντηθούν και μέσω και της δικαστικής οδού, καθώς ουσιαστικά αυτό που θα πρέπει να προασπίσουμε είναι η ίδια η δημοκρατία, θεμέλιο της οποίας είναι ο σεβασμός των διαφορετικών απόψεων.

  • Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του ανωτέρω blog και γιατί κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του;
  • Κατοικεί ή έχει έστω οποιαδήποτε σχέση με τη περιοχή;
  • Ποιος το χρηματοδοτεί;
  • Ποιόν συμφέρει προεκλογικά η πόλωση και ο διχασμός τώρα που η περιοχή έχει βρει -με σημαντική συνεισφορά αυτής της Δημοτικής Αρχής- την ενότητα της μέσα από το σεβασμό των διαφορετικών απόψεων;
  • Τι άλλες δραστηριότητες έχουν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης – διαχειριστής του εν  λόγω blog και πως αυτές συνδέονται με οικονομικά, πολιτικά ή άλλους είδους συμφέροντα της περιοχής;

Τόσο από τον σημερινό θεσμικό μου ρόλο, ως Αντιδήμαρχος, όσο και ως υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη, θέλω να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους πρακτικές και μέθοδοι θα με βρουν με αποφασιστικό τρόπο απέναντι.
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η νίκη στις προηγούμενες εκλογές της παρούσας Δημοτικής Αρχής λειτούργησε ως καταλύτης για τη δημιουργία ενός Δήμου που πορεύεται ανεξάρτητος, με ρηξικέλευθες αποφάσεις και με πρόσταγμα τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Επιπλέον, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η Δημοτική Αρχή λειτούργησε ως «ομάδα» από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, συνεχίζει και σήμερα να λειτουργεί ως ομάδα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και από την επομένη των εκλογών. Ο κάθε ένας μέσα σ’ αυτή την ομάδα από διαφορετικό μετερίζι χρεώνεται δράσεις και ενέργειες ανάλογα με τις δυνάμεις του και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που κάθε φορά υπάρχουν. Οδηγός για κάθε κίνηση της παράταξης ήταν και θα είναι το προεκλογικό της πρόγραμμα, το οποίο άνοιξε ένα παράθυρο για μια διαφορετικού τύπου ανάπτυξη στην περιοχή, που στηρίζεται σε μακρόπνοες πολιτικές με όραμα και στρατηγική για την πρόοδο του τόπου και των ανθρώπων. Όλα αυτά είναι απόλυτα ξεκάθαρα και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση από όλους όσους απεργάζονται σενάρια και θεωρίες συνωμοσιών.
Συνεπώς, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η προσφορά αυτής της Δημοτικής Αρχής στην ενότητα της περιοχής είναι αδιαμφισβήτητη και αυτό είναι κάτι που μπορεί και ο πιο κακόπιστος να το αντιληφθεί μέσα από την καθημερινή ζωή των δημοτών μας. Ίσως τελικά, αυτό ακριβώς είναι που πονάει τους νοσταλγούς του παρελθόντος, που τελικά δεν τους μένει τίποτα άλλο να κάνουν από φτηνό φασίζοντα λαϊκισμό, φρασεολογία γηπέδου, και  ασθμαίνουσες κινήσεις αποπροσανατολισμού των δημοτών.
 Δεν θα τους περάσει. Η περιοχή δεν γυρίζει πίσω!
Αργύριος Σωτ. Τσακνής
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη