Ελλάδα

O Κουφοντίνας δεν έχει νέα εξαήμερη άδεια λέει το υπουργείο

Δεν έχει δοθεί νέα εξαήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, έλεγαν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποδίδοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα σε παρανόηση υπηρεσιακών παραγόντων.
Η παρανόηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οφειλόταν στην επιμέτρηση των οδοιπορικών και του υπολογισμού της άδειας των κρατουμένων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα, από υπηρεσιακές πηγές, μέχρι τώρα ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, λάμβανε άδειες 4 ημερών συν δύο ημέρες ακόμη ως οδοιπορικά. Επειδή όμως, λόγω των έργων του Μαλιακού μειώθηκε κατά 17 χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ της αγροτικής φυλακής του Βόλου όπου κρατείται και του Βαρνάβα που βρίσκεται η κατοικία του, συνεπώς δεν υπερβαίνει τα 300 χλμ. που αποτελούν προϋπόθεση για να δοθούν οδοιπορικά, οι μέρες που του χορηγήθηκαν αυξήθηκαν, ανέφεραν οι υπηρεσιακές πηγές -κάτι που τελικά δεν ισχύει, όπως διευκρινίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη κρατείται από τον περασμένο Αύγουστο στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Καθώς όλοι οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης φυλακής είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν διάφορες εργασίες όπως το μάζεμα λαχανικών, φρούτων, ελιών, η παραγωγή αρτοσκευασμάτων ή η ενασχόληση με την κτηνοτροφία, έτσι και αυτός πρέπει να εργάζεται.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button