Τόνοι νερού χάνονται εδώ και μια εβδομάδα στη Ν. Καλλικράτεια του δήμου Ν. Προποντίδας εξαιτίας βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης. Οι καταγγελίες κατοίκων αναφέρουν ότι το πρόβλημα έγινε αισθητό από το πρωί της περασμένης Τετάρτης, οπότε και κλήθηκε ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ αλλά δεν υπήρξε κάποια άμεση απάντηση.
«Σήμερα Δευτέρα, κι αφού χάθηκαν τόνοι και τόνοι νερού έφτασαν οι αρμόδιοι του δήμου», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής. Όπως αναφέρει η ίδια κυρία, το νερό που έτρεχε έβγαινε με μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Μάλιστα αναγκάστηκαν να φωτίσουν το μέρος με μια αυτοσχέδια λάμπα ώστε να βλέπουν οι περαστικοί. “Χάθηκε τόσος όγκος νερού, όσο θα κατανάλωνε η Καλλικράτεια όλο το καλοκαίρι”, επισημαίνει η κυρία.

hdr


 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αγωγός που υπέστη βλάβη είναι Φ400, που σημαίνει εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους. Τα στοιχεία του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι πρόκειται για αγωγό αμιάντου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστεί να γίνει ειδική παραγγελία ώστε να αποκατασταθεί το σημείο, ενώ στο μεταξύ θα συνεχίσουν να χάνονται τόνοι κυβικών νερού, γιατί αλλιώς θα μείνει όλος ο οικισμός της Καλλικράτειας χωρίς νερό.
Η απάντηση αυτή δόθηκε από τη ΔΕΥΑΚ στα social media, έπειτα από πολλές πιέσεις και ερωτήματα

 


Οι κάτοικοι πάντως στην περιοχή ζητούν απαντήσεις για το πρόβλημα που προέκυψε και την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την ασφάλεια των διερχόμενων. Τα ερωτήματα που θέτουν είναι πολλά και σοβαρά σε σχέση με ένα τόσο σοβαρό συμβάν βλάβης και την «χαλαρή» όπως λένε αντιμετώπιση που έτυχε μέχρι στιγμής.Τις ίδιες απαντήσεις αναμένουμε κι εμείς μετά την παρούσα δημοσιογραφική έρευνα και το επιτόπιο ρεπορτάζ.
Ενημέρωση: Καινούριες Φωτογραφίες