Η εκγκατάλειψη δεν αρκεί για να περιγράψει την εικόνα που παρουσιάζει το Εκθεσιακό Κέντρο Καλυβών που ρημάζει κυριολεκτικά σε ένα άδειο και απόμακρο οικόπεδο. Από τη μέρα που χτίστηκε μέχρι σήμερα, η χρήση του υπήρξε δυσανάλογη των προσδοκιών των εμπνευστών του, και πολύ περισσότερο του κόσμου.

Άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα αδιαφορίας της δημόσια, ή δημοτικής περιουσίας – άλλωστε και στις δύο περιπτώσεις από τις τσέπες των πολιτών βγαίνουν τα χρήματα – είναι το λεγόμενο Εκθεσιακό Κέντρο Καλυβών. Ένα κτίριο που χτίστηκε με προδιαγραφές να φιλοξενεί εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, να συμβάλλει στην αγροτική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στο εισόδημα των αγροτών.
Αφορμή για το δημοσίευμα στέκεται καταγγελία συμπολίτη μας που βλέπει το κτίριο να ρημάζει και λυπάται για την εξέλιξη αυτή. Μάλιστα θέτει και εύλογα ερωτήματα για τη στάση του δήμου Πολυγύρου και γιατί δεν κάνει κάτι ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο της λεηλασίας.
Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές αυτού που συμβαίνει σήμερα στο κτίριο.
[metaslider id=62042]
Το πρώτο διάστημα κατασκευής του Κέντρου είχαν φιλοξενηθεί αρκετές εκθέσεις προϊόντων, όπως Λάδι, Ελιά, Κερί και άλλα. Ακόμη και σχετικές εικαστικές εκθέσεις. Σταδιακά άρχισε να φθίνει το ενδιαφέρον μέχρι που εγκαταλήφθηκε.
Το καλοκαίρι του 2018 έγινε μια προσπάθεια εκμίσθωσης του κτιρίου από το δήμο Πολυγύρου αλλά όπως φαίνεται δεν προχώρησε. Ως κατώτατο όριο προσφοράς για το μίσθωμα είχε οριστεί το ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Έτσι ήταν η εξωτερική όψη του κτιρίου όταν λειτούρησε από την ΑΝΕΤΧΑ με δικαιούχο το δήμο Πολυγύρου

 
Αυτήν την εικόνα παρουσιάζει σήμερα η πρόσοψηη του κτιρίου