«Τα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσιεύονται σήμερα για την πυρκαγιά στο Μάτι αποδεικνύουν αυτό που καταγγείλαμε εξαρχής με τη μηνυτήρια αναφορά μας στις 6/8/2018: ότι ήδη ΠΡΙΝ ξεκινήσει η στημένη κυβερνητική σύσκεψη, το βράδυ της 23/7/2018 ήταν γνωστή η ανεύρεση πολλών νεκρών».
Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα της πυρκαγιάς στο Μάτι που δημοσιευθηκαν χθες.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνει επίσης:
«Παρ´ όλα αυτά Τσίπρας, Πολλάκης, Δούρου, Τόσκας, Τζανακόπουλος, Σκουρλέτης, Σπίρτζης, Φάμελλος και οι επιτελείς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας παρίσταναν μπροστά στις κάμερες ότι δεν ξέρουν τίποτε! Ούτε για έναν νεκρό!
Το σχέδιο ήταν να δείξουν στις κάμερες, σε πανελλήνια μετάδοση, ότι «έκαναν ό,τι μπορούσαν», ακριβώς γιατί γνώριζαν ότι έχουν ευθύνη για αυτούς τους νεκρούς. Ακριβώς γιατί οι θάνατοι οφείλονταν στις εγκληματικές τους παραλείψεις.
Η ακραία περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή και η κυνική συνεννόηση για να προστατεύουν οι ίδιοι έχει αποτυπωθεί για πάντα στο βίντεο εκείνης της βραδιάς.
Κι εκφράστηκε με τον ίδιο κυνικό τρόπο από τον Πολλάκη προχτές, για τους νεκρούς της γρίπης αυτή τη φορά: «Δεν είναι καμμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας».
Η πολιτική πρέπει να έχει ως αφετηρία την αγάπη για τον άνθρωπο, την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο, στην κοινωνία, στην πατρίδα.
Προσωπικά θα παλέψω για να μην φτάσουν ποτέ ξανά τέτοιοι εγκληματίες σε θέση εξουσίας.
Είναι στο χέρι όλων, να μην το επιτρέψουμε.»
Πηγή: protothema.gr