Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 18 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» τα κορυφαία γαστρονομικά βραβεία των «Χρυσών Σκούφων». Η 26η διοργάνωσή τους ξεχώρισε όχι μόνο για τα 28 κορυφαία εστιατόρια που αναδείχθηκαν τη βραδιά αυτή, αλλά και για το πρωτόγνωρο dîner de gala στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι υψηλού επιπέδου γεύσεις του αστεράτου Ιταλού σεφ Davide Scabin, αλλά και σφυριά, νυστέρια, ψαλίδια ως… βοηθήματα για τα πρωτότυπα πιάτα. Την τελετή παρουσίασαν οι ηθοποιοί Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Κοτανίδης, Κατερίνα Λέχου, Στέλιος Μάινας και Κατερίνα Μισιχρόνη, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στη θεατρική παράσταση «Το Δείπνο» στο Σύγχρονο Θέατρο.
H Κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων είναι: 18,5/20, 19/20, 19,5/20, 20/20: Άριστα, 16,5/20, 17/20, 17,5/20, 18/20: Εξαιρετικά, 15/20, 15,5/20, 16/20: Πολύ καλά.
Πέντε εστιατόρια από την Χαλκιδική τιμήθηκαν με Χρυσό Σκούφο:

  1. Fresco
    15,5 / 20
    Ιταλική κουζίνα
    Μακεδονία – Ν. Χαλκιδικής – Σάνη, Ξεν. «Sani Resort»
    Ιδιοκτήτης: Sani Resort
  2. Squirrel
    15,5 / 20
    Μοντέρνα κουζίνα
    Μακεδονία – Ν. Χαλκιδικής – Νικήτη, Ξεν. «Danai Beach Resort»
    Ιδιοκτήτης: Ιουλία Ρίφενσταλ
    Σεφ: Βασίλης Μουρατίδης
  3. Treehouse
    15,5 / 20
    Μοντέρνα κουζίνα
    Μακεδονία – Ν. Χαλκιδικής – Βουρβουρού, Ξεν. «Ekies All Senses Resort»
    Ιδιοκτήτης: Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου
    Σεφ: Δημήτρης Παμπόρης
  4. Ντομάτα
    15 / 20
    Ελληνική μοντέρνα κουζίνα
    Μακεδονία – Ν. Χαλκιδικής – Σάνη, Συγκρότημα «Sani Resort»
    Ιδιοκτήτης: Sani Resort
    Σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος
  5. Water Restaurant
    15 / 20
    Μοντέρνα κουζίνα
    Μακεδονία – Ν. Χαλκιδικής – Σάνη, Συγκρότημα «Sani Resort»
    Ιδιοκτήτης: Sani Resort
    Σεφ: Jacques Chibois , Ντέμης Κοκκινίδης