Βιωματικό Εργαστήριο εικαστικής έκφρασης για ενήλικες
Το άγχος από την ματιά του Καλλιτέχνη
Όλοι βιώνουμε άγχος στην καθημερινή ζωή. Άλλες φορές για σημαντικά πράγματα και άλλες για λιγότερο σημαντικά. Η αίσθηση όμως είναι η ίδια. Σαν καλλιτέχνης, παρομοιάζω το άγχος με ένα στρογγυλό σημάδι πάνω στην ψυχή μου. Μερικές φορές, η ενασχόληση και η σκέψη μου με το σημάδι αυτό, γεννά ακόμα ένα ίδιο σχήμα, δείχνοντας την πολύπλοκη ιδιότητα του. Προσπαθώ, μέσα από τη ζωγραφική, να μην αφήσω τα σημάδια αυτά να είναι σκουρόχρωμα, όσο κι αν με βασανίζουν. Τους δίνω λοιπόν χρώματα και αφήνομαι να με οδηγήσουν σε κάτι δημιουργικό. Σκέφτομαι “ανάποδα” και βάζω χρώμα εκεί που δεν υπάρχει ώστε να αλλάξει η δομή. Είναι αυτό που με βοηθάει να χαλαρώσω και να βρω τη λύση σ αυτό που σκέφτομαι.
Σάκης Μπιτσιός, ζωγράφος
Το άγχος από την ματιά του Ψυχολόγου
Για την αφηγηματική ψυχοθεραπεία οι άνθρωποι είναι οι πηγές γνώσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και μέσα από τις αφηγήσεις των ιστοριών τους βρίσκουν τον τρόπο να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους.
Σε αυτή τη συνάντηση οι συμμετέχοντες θα βρουν τρόπους διαχείρισης του άγχους με εφόδιο τη ζωγραφική και τη ψυχοθεραπεία.
Ο ζωγράφος Μπιτσιός Σάκης θα είναι μαζί μας για να μας δείξει τα μυστικά της ζωγραφικής τέχνης.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο χώρο του κέντρου, στο Πεζόδρομο Κασσανδρείας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ ανά συνάντηση (Τα υλικά ζωγραφικής περιλαμβάνονται στην τιμή)
Πληροφορίες – Κράτηση Θέσης: Τριανταφύλλου Όλγα, Υπεύθυνη Διοργάνωσης τηλ. 6938001049