Τα ΚΔΑΠ, οι Παιδικοί σταθμοί και το Βοήθεια στο Σπίτι, είναι δομές που υποστηρίζονται πλήρως από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Φροντίδα» του δήμου Αριστοτέλη. Στον δήμο μάλιστα λειτουργούν 5 ΚΑΠΗ που πλέον είναι επαρκώς στελεχωμένα και μέσω των οποίων εξυπηρετούνται  χιλιάδες ηλικιωμένοι.

Στα ΚΔΑΠ απασχολούνται παιδιά ηλικίας από 5 ως 12 ετών, καθώς πρόκειται για μια διέξοδο για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και ένα σκαλοπάτι στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Συνολικά λειτουργούν στο δήμο εφτά ΚΔΑΠ, με στόχο ο δήμος να δημιουργήσει Κέντρο σε κάθε χωριό.
Οι παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν στον δήμο είναι έξι. Οι γονείς έχουν αγκαλιάσει τη δομή και τα παιδιά απολαμβάνουν τη φροντίδα που τους πρέπει.
«Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να τρέξουμε κάθε πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής. Τελευταία ιδρύσαμε το Κέντρο Κοινότητας που συνδέει τους ωφελούμενους με όλες τις άλλες δομές. Επίσης τρέξαμε το κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνεργασία με εθελοντές, ώστε να εξασφαλίζουμε τα αγαθά σε άτομα με μεγάλη ανάγκη. Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε και ένα ΚΕΠ Υγείας για την πρόληψη που αφορά τα 7 θανάσιμα νοσήματα. Το Κέντρο καταγράφει τους ωφελούμενους και τους ενημερώνει για τις εξετάσεις τους», τόνισε η κ. Κατερίνα Μήτρου πρόεδρος της «Φροντίδας».
Το Βοήθεια στο Σπίτι λειτουργεί σε 4 δομές με 13 άτομα προσωπικό. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν όλους, όσοι έχουν ανάγκη και επικουρικά του έργου της Πρόνοιας Πολυγύρου. «Το κράτος έχει κατανοήσει την σημασία του προγράμματος, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε αορίστου οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων με τους δήμους», τόνισε με ικανοποίηση η κ. Μήτρου.