«Μαθήματα» αυτοδιοίκησης έλαβε ο συνδυασμός Νέα Γενιά – Νέα Πορεία του δήμου Ν. Προποντίδας, από τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ν. Προποντίδας, Δημήτρης Τσούφης, όντας εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, αποφάσισε να ακολουθήσεις τις λεγόμενες καλές πρακτικές, ακούγοντας έναν συνάδελφο που κατά κοινή ομολογία έχει πετύχει το σπάνιο και το ακατόρθωτο στα δημοτικά δρώμενα. Ο κ. Τσούφης αποφάσισε να συγκεντρώσει μέλη της ομάδας του και να μεταβούν στα Τρίκαλα, όπου ο δήμος θαύμα έχει κάνει τους πάντες να παραμιλούν.
Ο συνδυασμός Νέα Γενιά-Νέα Πορεία έτυχε θερμής υποδοχής στο δημαρχείο από τον κ. Παπαστεργίου, ενώ ακολούθησε μια ωριαία συνάντηση με εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και ο δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε στην ομάδα του Δ. Τσούφη έναν μικρό οικονομικό απολογισμό του δήμου.

Δ. Παπαστεργίου: Ο λαϊκισμός είναι εχθρός της ανάπτυξης
«Οι λακκούβες και τα πεζοδρόμια δεν είναι τα θέματα όπου θα πρέπει να αναλωνόμαστε», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου. Πρέπει να ρίξουμε βάρος στο πώς κρατάς τους ανθρώπους στον τόπο τους και πώς ανοίγεις θέσεις εργασίας. Ο λαϊκισμός είναι εχθρός της ανάπτυξης και της ίδιας της χώρας», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου αναφερόμενος στο έργο των Αυτοδιοικητικών.
Όπως τόνισε, η κριτική του κόσμου πρέπει να συνοδεύεται από την ενασχόληση με τα κοινά. «Μπες μέσα και πάλεψέ το. Μέσα από τον Σύλλογο Γονέων, τη δουλειά σου, από όπου μπορείς. Όταν ασχολείσαι τότε καταλαβαίνεις και τις ανάγκες που υπάρχουν», είπε ο ίδιος. Ο δήμαρχος Τρικκαίων ευχήθηκε στο Δ. Τσούφη να κάνει πράξη τα οράματά του και τους στόχους του.
[metaslider id=62893]
Δ. Τσούφης: Είναι εφικτό να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα
Ήρθαμε να ακούσουμε, να δούμε και να υιοθετήσουμε αυτά τα οποία για πολλούς είναι εξωπραγματικά», σχολίασε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης.
«Οι προτάσεις που ακούσαμε μας έκαναν πιο δυνατούς. Γυρνάμε πίσω με νέες δυνάμεις και όρεξη για να υπηρετήσουμε το δήμο μας. Με πολλή δουλειά μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα. Είναι εφικτό να γίνουν πολλά αρκεί να υπάρχει όρεξη για δουλειά. Αρκεί να έχουμε φιλικό περιβάλλον για νέους επενδυτές, και να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο τους. Χρειάζεται προσπάθεια αλλά είμαστε διατεθειμένοι να το πετύχουμε. Όχι παχιά λόγια, όχι άλλος χαμένος χρόνος», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσούφης.
Το ενδιαφέρον της ομάδας της παράταξης ήταν πολύ μεγάλο για την επίσκεψη στα Τρίκαλα καθώς όλοι θέλησαν δουν από κοντά τις πρακτικές που εφαρμόζονται στον έξυπνο δήμο της  χώρας.