Τραγωδία το πρωί του Σαββάτου στο ΚΑΤ με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του από φωτιά που εκδηλώθηκε μέσα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον 4ο όροφο του νοσοκομείου στο τμήμα λοιμώξεων.
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μιλούν για έναν άστεγο που νοσηλευόταν εκεί.
Την ύπαρξη νεκρού επιβεβαίωσε η πυροσβεστική με την οποία επικοινώνησε το protothema.gr. Η απάντηση που δόθηκε από το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής ήταν ότι «ειδοποιηθήκαμε στις 10:08 το πρωί γιατί υπήρχε καπνός στο νοσοκομείο αλλά δεν κάναμε ενέργειες γιατί η φωτιά ήταν πρό αφίξεως».
Πηγές από το νοσοκομείο ΚΑΤ αναφέρουν ότι ο νεκρός νοσηλευόμενος βρισκόταν μόνος του σε θάλαμο καθώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Κατά τις ίδιες πηγές οι ενδείξεις που έχουν δείχνουν ότι ο ίδιος ήταν που έβαλε φωτιά ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πολλαπλά κατάγματα.
Στις 3 το μεσημέρι και αφού η είδηση έγινε γνωστή, έβγαλε ανακοίνωση για το γεγονός η διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ, που αναφέρει ότι ο άνθρωπος που έχασε την ζωή του ήταν 53 ετών και δεν μπορούσε να περπατήσει. Για το περιστατικό διενεργείται ΕΔΕ από το νοσοκομείο:
Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου:
«Σήμερα Σάββατο 2/3/2019, πρωινή ώρα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ΓΝΑ ΚΑΤ σε δίκλινο θάλαμο του 4ου ορόφου στην πτέρυγα Βρυώνειο Δ΄, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από το προσωπικό του ορόφου του Νοσοκομείου.
Στον εν λόγω θάλαμο νοσηλευόνταν ο ασθενής Α.Φ., ηλικίας 53 ετών, μη περιπατητικός, με περιτροχαντήριο κάταγμα ισχίου χειρουργηθέν και κάταγμα βραχιονίου υπό συντηριτική αγωγή, ο οποίος και απεβίωσε.
Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία θα προβεί σε προανακριτική διαδικασία. Παράλληλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση».