Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε για τον Πρωτογενή Τομέα, η δημοτική παράταξη Νέα Γενιά-Νέα Πορεία, και ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης.
Ο Δημήτρης Μελάς, πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, ήταν κεντρικός ομιλητής για θέματα αγροτικής ανάπτυξης γενικότερα και ειδικότερα για την περιοχή της Ν. Προποντίδας.

Ο κ. Τσούφης στην τοποθέτησή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δάνειο που πήρε η δημοτική αρχή, ύψους 20 εκ. Ευρώ για αναπλάσεις, που όπως είπε θα μπορούσε να έχει κατευθυνθεί σε έργα όπως αυτό που αφορά το φράγμα της Τρίγλιας.
Θέματα που αναπτύχθηκαν στην εκδήλωση ήταν η  λύση το πρόβλημα της άρδευσης, η κατάργηση του παγίου, η μείωση του  κόστους κυβικού, η έλευση φυσικού αερίου και η ίδρυση γραφείου Αγροτών με συμβουλευτικό χαρακτήρα.
«Με τις προτάσεις αυτές και σε συνδυασμό με το σύνολο του προγράμματός μας για τη Ν. Προποντίδα  φιλοδοξούμε να κρατήσουμε τους νέους αγρότες στον τόπο μας και να κάνουμε αυτά που δεν κάνει η κεντρική διοίκηση», τόνισε ο κ. Τσούφης.
[metaslider id=63671]
Στις προοπτικές που υπάρχουν στον αγροτικό τομέα φάνηκε να επενδύει ο κ. Μελάς, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς όπως τόνισε και στην ομιλία του, υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης και στη Χαλκιδική και μάλιστα μεγάλα. «Αρκεί οι αγρότες να κινηθούν προς μια αυτοοργάνωση, να αντιμετωπιστεί ενιαία ο αγροτικός τομέας και να οφεληθεί μέσα από τη νέα ΚΑΠ, που δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούν τα κονδύλια βάσει των αναγκών και των ιδιατεροτήτων κάθε περιοχής», τόνισε ο ίδιος. Η προσέλευση του κόσμου στην ενημερωτική εκδήλωση κατέδειξε σύμφωνα με τον κ. Μελά και το ενδιαφέρον της.
Πρώτη φορά σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Μ. Μωυσίδη γίνεται τόσο εκτενής αναφορά για αγροτικά θέματα από μια παράταξη, ενώ δεν έχει ανοίξει συζήτηση από κανέναν τοπικό φορέα ως τώρα, για τα περισσότερα, όπως η άρδευση των αγροτικών εκτάσεων.

Η Μαίρη Τσάκωνα, που πολιτεύεται και είναι εκπαιδευτικός, υποστήριξε την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα σε συνάρτηση με την απασχόληση των νέων, που σήμερα αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους.
Η Δέσποινα Σιδηροπούλου, επίσης πολιτεύεται και είναι χημικός, έθεσε και την παράμετρο της τουριστικής αναπτυξιακής προοπτικής μέσα από την αγροτική ανάπτυξη, ενώ ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Σαρβανίδης, υποψήφιος και ο ίδιος της παράταξης, μίλησε για τον αγροτικό τομέα ως ένα σημαντικό αλλά παραμελημένο κομμάτι, που με ευθύνη και σοβαρότητα αγγίζει σήμερα, όπως είπε, η Νεα Γενιά-Νέα Πορεία.
Ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης  Μπέης αποκάλυψε ότι η παράταξη θα κάνει μια τρίτη εκδήλωση στη Ν. Καλλικράτεια στα τέλη Μαρτίου με θέμα τις εξελίξεις στον τουρισμό και τις επενδύσεις.