Τη δική του απάντηση σε προεκλογικές εξαγγελίες του υποψήφιου δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου δίνει ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, όσον αφορά θέματα του δήμου. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
“Αγαπητέ Στέλιο,
Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό τις τοποθετήσεις σου σχετικά με το Δήμο, του οποίου τα  ηνία θέλεις να πάρεις στις επόμενες εκλογές. Με λύπη μου, λοιπόν, διαπιστώνω ότι δεν γνωρίζεις πάρα πολλά από τα θέματα στα οποία αναφέρεσαι.  Γεγονός σε ένα βαθμό κατανοητό, αφού δεν μας τίμησες με την παρουσία σου σε καμία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και απείχες από τις εκδηλώσεις του Δήμου σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους σου Περιφερειακούς Συμβούλους. Εκτός βέβαια αν τα γνωρίζεις και- πράγμα που δεν το πιστεύω- σκοπίμως τα αλλοιώνεις και παραπληροφορείς τους δημότες.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αναφέρεσαι συχνά τελευταία σε έναν επίπλαστο διχασμό της κοινωνίας, ο οποίος κατά τη γνώμη σου έχει αφετηρία το 2015, κάνοντας σαφή αναφορά για το ρόλο του Σύριζα και την στάση του απέναντι στα Μεταλλεία. Να σου διευκρινίσω ότι δεν έχω καμία επιθυμία να κάνω το συνήγορο του Σύριζα, είμαι όμως υποχρεωμένος να σου υπενθυμίσω ότι οι διώξεις, η καταστολή, οι εισβολές των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα στα σχολεία μας και η ποινικοποίηση της αντίδρασης του κόσμου  ξεκίνησε το  2012, όταν κυβέρνηση δεν ήταν ο Σύριζα, αλλά η Νέα Δημοκρατία της οποίας είσαι στέλεχος και μάλιστα, από το 2010 Αντιπρόεδρος και από τον Δεκέμβριο του 2013 Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής.
Ένα ακόμα αγαπημένο σου πεδίο φαίνεται ότι είναι ο Αριστοτέλης και η σύνδεσή του με τον τόπο μας. Ας πούμε και γι’ αυτό κάποια πράγματα.
Το 2016/17 ανακηρύχθηκε από την UNESCO το Επετειακό Έτος Αριστοτέλη μετά από πρόταση της σημερινής Δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας συμμετείχε σε πλείστες δράσεις, ενδεικτικά αναφέρω το Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Α.Π.Θ., την Ημερίδα της Σχολής Καλών Τεχνών στα Αρχαία Στάγειρα, το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία και τη Φιλοσοφική Εταιρεία Κύπρου, σειρά  από ημερίδες, ομιλίες, σχολικές δράσεις κλπ σχετικές με την ζωή και το έργο του Φιλοσόφου. Καρπός της όλης προσπάθειας είναι το μνημόνιο συνεργασίας με το ΑΠΘ και τον σύλλογο «Αριστοτέλειος Πολιτεία» για τη δημιουργία Αριστοτελικού κέντρου στην Ολυμπιάδα.
Σημείωση: μην ψάχνεις το οικόπεδο, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και οι μελέτες είναι σε εξέλιξη. Το ότι έλλειπες από παντού, όχι μόνο σαν πολίτης αλλά και σαν Περιφερειακός Σύμβουλος, ευτυχώς δεν ακυρώνει όλα όσα έγιναν.
Ας πάμε σε κάτι που δεν σχετίζεται με τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής μας, αλλά είναι άμεσα συνυφασμένο με την ίδια της την ύπαρξη. Εξηγούμαι. Επαναλαμβάνεις συνεχώς ότι μία από τις πρώτες σου κινήσεις, εφόσον εκλεγείς, θα είναι να προσλάβεις το ΤΕΕ, ως τεχνικό σύμβουλο του Δήμου, καθώς αυτός είναι ο καθ΄ ύλην   αρμόδιος φορέας για να προχωρήσει σε πραγματογνωμοσύνες επί των ζητημάτων, που ταλανίζουν την περιοχή μας και σχετίζονται με τη μεταλλευτική δραστηριότητα.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σε πληροφορήσω ότι το ΤΕΕ έχει ήδη τοποθετηθεί και μάλιστα από το 2011 για το ζήτημα της μεταλλουργίας στην περιοχή και συγκεκριμένα η γνωμοδότησή του ήταν αρνητική! Εκτός αν θεωρείς ότι η επιστημονική κατάρτιση όσων υπέγραψαν εκείνη τη γνωμοδότηση είναι ελλιπής και επιπλέον, ότι ο Δήμος θα πρέπει να ζητάει γνωμοδοτήσεις ανάλογα με το ποιος είναι Πρόεδρος του κάθε φορέα και κατά πώς τον βολεύουν!
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στα όσα έχεις δηλώσει για το οδικό δίκτυο και την ασφάλεια των συνδημοτών μας, αλλά και για το λιμάνι της Ουρανούπολης.
Όμως θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς αντί απλώς να μας ψέγεις για τη μικρή δική μας πίεση, να μας είχες κοινοποιήσει τις τυχόν παρεμβάσεις σου στην Περιφέρεια για τα θέματα αυτά, αφού η αρμοδιότητα και για τα δύο ανήκει σ’ αυτήν. Σε ό,τι αφορά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με χαρά σου ανακοινώνω ότι έχει τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού και υπογράφεται η σύμβαση του έργου τις επόμενες ημέρες, άρα δεν έχεις λόγο να αγωνιάς.
Με την  άδεια σου, θα απαντώ σε κάθε ανακρίβεια που αναφέρεται στα όσα συνέβησαν στην τρέχουσα Δημοτική περίοδο. Στις προεκλογικές θέσεις και τοποθετήσεις για το αύριο του Δήμου δεν θα αναφερθώ, γιατί αυτές θα κριθούν από το εκλογικό σώμα.
Παραμένω πάντα στην διάθεσή σου για ενημέρωση σε οτιδήποτε αφορά τον Δήμο για να αποφύγεις, είτε τις επαναλήψεις πάνω σε δράσεις που εξελίσσονται, είτε την ανακοίνωση έργων που…. ήδη εκτελούνται”.
Φιλικά
Γιώργος Ζουμπάς
Δήμαρχος Αριστοτέλη.