Αθλητικά

Η αλληλεγγύη έσωσε το γόνατο του Σάββα Ταταρίδη

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και η ομάδα του όχι απλά δεν ανέλαβε το κόστος της αποκατάστασης, αλλά σταμάτησε να τον πληρώνει. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε η αλληλεγγύη.

Στον μαγικό κόσμο των μικρότερων κατηγοριών, των ανασφάλιστων ποδοσφαιριστών, των απειλών και του φόβου, ο Σάββας Ταταρίδης είχε την ατυχία να τραυματιστεί. Στις 20 Ιανουαρίου, ο 30χρονος τερματοφύλακας του ΑΠΕ Λαγκαδά έπαθε ζημιά στο γόνατο. Μολονότι είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, η ομάδα του αποφάσισε να μην τον ξαναπληρώσει και να μην καλύψει ούτε ευρώ από το κόστος της χειρουργικής επέμβασης που χρειαζόταν όχι μόνο για να ξαναφορέσει γάντια και να πατήσει χορτάρι, αλλά για να περπατήσει. Ακόμα και το ότι η σύζυγός του ήταν ετοιμόγεννη με δίδυμα δεν συγκίνησε κανέναν, με αποτέλεσμα ο Ταταρίδης να μείνει στον αέρα, με το γόνατο διαλυμένο και μια σύζυγο σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Για κάποιους ήταν ένα ακόμα συμβόλαιο, μερικά χρήματα που θα μπορούσαν να γλιτώσουν. Για άλλους, όμως, ήταν ένας συνάδελφος σε ανάγκη, προδομένος από το άθλημα που αγάπησε και επέλεξε να υπηρετήσει επαγγελματικά. Έτσι, η πρωτοβουλία των Αλληλέγγυων Αθλητών ανέλαβε δράση, καλύπτοντας ένα μέρος από τα έξοδα του χειρουργείου του. Δεν το ανέλαβε εξ ολοκλήρου, γιατί είχαν ήδη προλάβει άλλοι αθλητές, μεμονωμένα και μη, να συγκεντρώσουν μερικά ακόμα χρήματα για να σταθούν στο πλάι του. Πέραν της ουσιαστικής βοήθειας,  Σάββας Ταταρίδης στάθηκε με δήλωσή του και στο ψυχολογικό κομμάτι, τονίζοντας ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την πράξη των παιδιών. Αναμφίβολα από τις κινήσεις που δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα κάτι που δεν έχει χαθεί…

Πηγή άρθρου: gazzetta.gr

Tags

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close