Έκκληση να προχωρήσει έστω και καθυστερημένα ο Δήμος Αριστοτέλη στην έκδοση ψηφίσματος αντίθεσης στη Συμφωνία των Πρεσπών, απηύθυνε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, απαντώνας σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη.
«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές προέχει να συζητάμε για τα αυτοδιοικητικά θέματα και τα τοπικά προβλήματα», υπογράμμισε. «Ωστόσο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίρνει θέση σε τέτοια θέματα, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία, όταν υπάρχει μια συμφωνία που έχει εκχωρήσει και αναγνωρίσει μακεδονική εθνική ταυτότητα, εκτός του πλαισίου του ελληνικού έθνους. Πόσο μάλλον, εδώ στη Μακεδονία. Πόσο μάλλον, στον Δήμο Αριστοτέλη, που φέρει το όνομα του οικουμενικού Μακεδόνα φιλόσοφου. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή σιώπησε. Και την καλώ έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα, έστω και όψιμα, για ιστορικούς λόγους, να εκφράσει το κοινό αίσθημα των πολιτών του Δήμου μας.»
Στην ίδια συνέντευξη, κληθείς να σχολιάσει τα περί «κομματικών υποψηφιοτήτων» με αφορμή τον ισχυρισμό του έτερου υποψηφίου δημάρχου κ. Τσακνή, πως είναι ο μοναδικός «ακομμάτιστος» υποψήφιος, ο κ. Βαλιάνος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών. Κανείς μας δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Προσωπικά αποδεικνύω πως δεν είμαι κομματικός υποψήφιος, διότι εγκατέλειψα μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, για να ηγηθώ μιας αυτοδιοικητικής προσπάθειας και να ανταποκριθώ στο κάλεσμα και στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για μετριοπαθή λόγο, για κοινωνική συνοχή και αναπτυξιακή προοπτική. Ως δημοτική παράταξη ούτε τα προβλήματα χρωματίζουμε ούτε ταμπέλες στους ανθρώπους και διακρίσεις δεχόμαστε. Σέβομαι απόλυτα τη δήλωση του κ. Τσακνή μετά τη στήριξη που εκφράστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ με την ανάρτηση της υποψηφιότητάς του στην επίσημη ιστοσελίδα, αν και δεν είναι κακό να έχει τη στήριξη ενός κόμματος, αρκεί το κόμμα να μην παρεμβαίνει στον αυτοδιοικητικό λόγο. Άλλωστε, αν θέλει ο έτερος υποψήφιος να αποδείξει ότι δεν σχετίζεται με το  ΣΥΡΙΖΑ, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, να υποστηρίξει την έκδοση ψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.-»