Έκλεισε ο χώρος του υπαίθριου πάρκινγκ της Πλατείας Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα τα έργα ανάπλασης που θα μετατρέψουν την περιοχή σε τόπο μνήμης και πάρκο αναψυχής.
Ο ιδιοκτήτης του υπαίθριου χώρου στάθμευσης προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και άδειασε το πάρκινγκ από τα αυτοκίνητα, μετά την πρόσφατη απόφαση διοικητικής αποβολής που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να αρχίσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τις εργασίες για την ανάπλαση – επιφανειακή διαμόρφωση και βιοκλιματική αναβάθμιση της Πλατείας Ελευθερίας, με συνολικό εμβαδόν 10 στρεμμάτων. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από κονδύλια του Πράσινου Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και από εθνικούς πόρους, ενώ η συμβατική διάρκεια του έργου ορίζεται σε 12 μήνες.
Το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας γέμισε και πάλι με αυτοκίνητα.
Παρότι σήμερα σταμάτησε η λειτουργία του και ο χώρος παραδόθηκε και τυπικά στις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, οδηγοί μπήκαν κανονικά με τα οχήματά τους και στάθμευσαν.
Στην είσοδο του χώρου υπήρχαν κώνοι τους οποίους απομάκρυναν και μπήκαν κάποιοι οδηγοί.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες ανάπλασης αρχίζουν την Τρίτη.


Πηγή: thestival.gr