Επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ και 15 νέα καταστήματα περιλαμβάνει το επενδυτικό πρόγραμμα του 2019 για τη Μασούτης, η οποία χτες εγκαινίασε νέο κατάσταση στο Κολωνάκι.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της διοίκησης, η βορειοελλαδική λιανεμπορική αλυσίδα θα κλείσει τη φετινή χρήση με τζίρο στην περιοχή των 720 εκατ. ευρώ από 761 εκατ. πέρυσι, καθώς και με EBITDA περί τα 20 εκατ. ευρώ, έναντι 30 εκατ. ευρώ πέρυσι (χωρίς να υπολογίζονται τα καταστήματα της Προμηθευτικής). Όπως αναφέρει στη «Ν» ο πρόεδρος του ομίλου Γιάννης Μασούτης, η μείωση οφείλεται στη γενικότερη κόπωση της αγοράς, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, από την αρχή της νέας χρονιάς θα μπει σε πορεία ανάκαμψης, αλλά και στην ανάκτηση μέρους του χαμένου τζίρου από τα πρώην σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος (σήμερα Σκλαβενίτης). Η Μασούτης το 2019 έχει προγραμματίσει το άνοιγμα 15 νέων καταστημάτων, εκ των οποίων τα 10 στην Αττική. Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται και Grand Μασούτης, καταστήματα άνω των 2.000 τ.μ., αλλά και ένα κατάστημα cash and carry στην Αττική.
undefined
Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος του Ομίλου Μασούτης
Η διοίκηση της Μασούτης αναμένει από τα υφιστάμενα καταστήματα της Αττικής για το 2019 κύκλο εργασιών τουλάχιστον 110-120 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνεται, από τον Σεπτέμβριο, οπότε και μπήκαν οι ταμπέλες Μασούτης στην Αττική, μέχρι τον Νοέμβριο, τα καταστήματα έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τις πωλήσεις της Προμηθευτικής, με τα σημάδια να είναι ενθαρρυντικά για σταθερά ανοδική πορεία από το επόμενο έτος.
Τι δηλώνει ο Γιάννης Μασούτης;
«Στο τέλος της επόμενης χρήσης προσδοκούμε σε τζίρο που θα πλησιάσει τα 850 εκατ. ευρώ. Ο στόχος μας είναι το 2020 να έχουμε φθάσει τον κύκλο εργασιών της Μασούτης στο 1 δισ. ευρώ», αναφέρει ο κ. Γιάννης Μασούτης, κάτι που σημαίνει ότι στον σχεδιασμό υπάρχει και η εξαγορά ακόμα μίας μικρής ή μεσαίας αλυσίδας. «Όλα βρίσκονται υπό συζήτηση, κάθε ευκαιρία σε Β. Ελλάδα, Θεσσαλία και Αττική μας ενδιαφέρει», αρκείται να δηλώσει ο επικεφαλής της βορειοελλαδικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η αγορά λιανεμπορίου θα βιώσει ακόμα ένα κύμα συγκέντρωσης.
Με το νέο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η Μασούτης φθάνει, πανελλαδικά, τα 332 σημεία πώλησης, με γεωγραφική παρουσία σε Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Αττική και Βόρειο Αιγαίο.
Το νέο κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Πλατεία είναι σημαντικό και για συμβολικούς λόγους, καθώς, όπως αναφέρει χαριτολογώντας ο κ. Μασούτης, «είναι σαν να ανοίγει σούπερ μάρκετ στην Ερμού στην Αθήνα». Πρόκειται για ένα flagship κατάστημα, 750 τ.μ., με είσοδο από τη Βασιλέως Ηρακλείου, που θα προσφέρει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να πραγματοποιεί, μέσα από μία πλούσια γκάμα προϊόντων, τις αγορές του σε έναν μοντέρνο χώρο, διαθέτοντας όλα τα τμήματα (αλλαντικών – τυροκομικών, κρεοπωλείο, οπωροπωλείο, κάβα).
Πηγή: athensmagazine.gr