Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Ν. Προποντίδα η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
[metaslider id=65859]
Στην προσφορά των Χαλκιδικιωτών και της Χαλκιδικής στην Επανάσταση του 1821 στάθηκε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Ν. Μουδανιά.
“Από τον Μάιο του 1817 ως τον Νοέμβριο του 1821 πάνω από 30 χιλιάδες νεκροί χάθηκαν στις μάχες που δόθηκαν, συν την προσφορά του Αγίου Όρους. Ο Εμμανουήλ Παπάς και ο Καπετάν Χάψας ήταν καταλυτικές  μορφές για την πορεία και το αποτέλεσμα της Επανάστασης”, τόνισε ο κ. Βαγιωνάς επαναλαμβάνοντας ότι οι Έλληνες του Μοριά και της Ρούμελης δεν γνωρίζουν την προσφορά της Χαλκιδικής στην Επανάσταση του 1821.

Στην ανάγκη να παραδειγματιστούμε από τις θυσίες των Ελλήνων του 1821 στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, στάθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης. “Σήμερα η παρουσία του συνδυασμού μας στη Ν. Τρίγλια, στη Ν. Καλλικράτεια και στα Ν. Μουδανιά μάς δείχνει το όραμα που έχουμε για τον δήμο. Όλοι είμαστε μια γροθιά και με πίστη και διάθεση αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα”, τόνισε ο κ. Τσούφης.

Χρόνια πολλά για την ημέρα και τη διπλή γιορτή έστειλαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού Νέα Γενιά – Νέα Πορεία, Μωυσής Μωυσίδης, Μαίρη Τσάκωνα και Δέσποινα Σιδηροπούλου, στέλνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την παρέλαση.