Ο Γιώργος Αλβανός(αριστερά), προπονητής της Κ-16 του Αετού Βαρβάρας, μιλάει στο Xalkidikipolitiki.gr για τα συναισθήματα του μετά τη δεύτερη προσωπική κατάκτηση πρωταθλήματος τα τελευταία δυο χρόνια αλλά και δεύτερη συνεχόμενη του συλλόγου.
Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Αετού φαίνεται συγκινημένος διότι η δουλειά του αποδίδει καρπούς αλλά περισσότερο χαρούμενος από τη θέληση, τη δίψα και το ταλέντο των παιδιών.
Ποια τα συναισθήματα για τη κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος;
«Περηφάνια, χαρά και συγκίνηση για αυτά τα παιδιά που τους αξίζουν συγχαρητήρια γι αυτά που έχουν πετύχει»
Τι δουλειά γίνεται στα τμήματα υποδομής της Βαρβάρας που φέρνει και αυτές τις επιτυχίες;
«Έχουμε περάσει στα παιδιά πως να χαίρονται και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και αυτό βγαίνει. Όποιος ασχολείται με τα τμήματα υποδομής το κάνει με όρεξη και πολύ αγάπη και αυτό σίγουρα βοηθάει τα παιδιά να βγάλουν πολλά πράγματα στις προπονήσεις και στους αγώνες. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλά παιδιά στα τμήματα υποδομής μας με πολύ ταλέντο που προσπαθούμε να τα αξιοποιήσουμε. Επίσης, μαθαίνουμε στα παιδιά να έχουν πειθαρχία, σεβασμό προς όλους και ποδοσφαιρικό ήθος».

Πόσο χαρούμενοι νιώθετε στο σύλλογο που αυτά τα παιδιά μπορεί να στελεχώσουν τη πρώτη ομάδα η  να προχωρήσουν ακόμα παραπάνω;
«Ξεκίνησαν να συμμετέχουν στα τμήματα υποδομής πριν 7 χρόνια και τότε είχαν όνειρο να παίξουν στην ανδρική ομάδα. Τώρα, αυτό γίνεται ήδη αφού από την περσινή ομάδα νέων αλλά τη φετινή Κ16 έχουν ρόλο στην πρώτη ομάδα και πολλές συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα διεκδικώντας την άνοδο στην Α1. Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι που ήρθε η ώρα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανδρική ομάδα του Αετού και θα είμαστε πανευτυχείς αν κάποιο παιδί καταφέρει να πάει και πιο πάνω, κάτι που το εύχομαι πραγματικά».
Δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση τροπαίου ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του Αετού. Τι συναισθήματα επικρατούν;
«Σίγουρα είμαι χαρούμενος. Είναι ωραίο συναίσθημα να βλέπω τα ”παιδιά μου” χαρούμενα και να νιώθω ότι βοήθησα κι εγώ σ αυτό. Ακόμη πιο ωραία αίσθηση όμως είναι ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν τη προσφορά μου και μου δείχνουν την αγάπη τους».
Η ένωση έχει σημαντική βελτίωση στα τμήματα υποδομής. Υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια εξέλιξης;
«Πιστεύω πως έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι σωστό που άρχισαν να διοργανώνουν πρωταθλήματα σε πιο μικρές ηλικίες. Είναι κάτι που δε το είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και όπως είδα ο κόσμος τα στηρίζει. Ξέρουμε πως ο νομός μας είναι δύσκολος λόγω μεγάλων αποστάσεων αλλά αν έχουμε θέληση και όρεξη νομίζω θα βοηθήσουμε όλοι ώστε να είναι καλύτερα τα πρωταθλήματα των ακαδημιών. Η ένωση έκανε κατά τη γνώμη μου κάποια βήματα και πρέπει να στηρίξουμε ώστε να τα βελτιώσει κι άλλο».
Πηγή φωτογραφιών: ΕΠΣ Χαλκιδικής