Ψυχολογικά προβλήματα επί μήνες αντιμετώπιζε η 44χρονη γυναίκα που πέταξε το παιδί της και έπεσε και η ίδια από το μπαλκόνι του σπιτιού της, στον 5ο όροφο στον Νέο Κόσμο, στις 19 Μαρτίου.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η έρευνα της αστυνομίας για την τραγική υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Η γυναίκα, όπως αναφέρει το vima.gr, είχε έμμονη ιδέα πως η κόρη της ήταν θύμα σεξουαλικής ή άλλης κακοποίησης εδώ και μήνες, παρ’ ότι ειδικοί που είδαν το παιδί δεν εντόπισαν καμία σχετική ένδειξη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που εντάχθηκαν στον φάκελο της υπόθεσης, η ψυχολογική κατάσταση της 44χρονης μητέρας είχε επιδεινωθεί λίγα 24ωρα πριν τον δραματικό συμβάν της 19ης Μαρτίου, ενώ είχε ζητήσει και ιατρική βοήθεια.
Η 44χρονη γυναίκα είχε την ψευδαίσθηση ότι υπήρξε παρενόχληση ή και αγνώστου μορφής «κακοποίηση» της τετράχρονης κόρης της σε παιδικό σταθμό, όπου πήγαινε το παιδί, σε άλλη περιοχή της Αθήνας. Κάποιοι από τους μάρτυρες με τους οποίους μίλησε η αστυνομία ανέφεραν μάλιστα ότι η εντύπωση αυτή είχε δημιουργηθεί από μια ζωγραφιά που είχε κάνει το άτυχο κοριτσάκι και για την οποία είχε αποτανθεί σε παιδοψυχολόγο, χωρίς ο ειδικός να φτάσει σε σαφή συμπεράσματα ότι υπήρχε σχετικό πρόβλημα ή ότι το σχέδιο της τετράχρονης μπορούσε να είχε τέτοιου είδους ερμηνεία.
Οπως τουλάχιστον προκύπτουν και από μαρτυρίες συγγενών της οικογένειας, η 44χρονη παρουσίαζε περαιτέρω επιδείνωση το τελευταίο διάστημα και μάλιστα απέφευγε να κινηθεί σε δημόσιους χώρους.
Στη σχετική δικογραφία που ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες, έχει ενταχθεί και βίντεο που απεικονίζει τμήμα του δραματικού συμβάντος, όπως το κατέγραψε με το κινητό της μια ηλικιωμένη γειτόνισσα της οικογένειας, το οποίο όμως δεν δημοσιεύεται λόγω της σκληρότητας του γεγονότος.