Η εκπαίδευση και η σημασία της είναι ζητήματα που βάζει ψηλά η κα. Μαίρη Τσάκωνα, υποψήφια Δ.Σ. με τη Νέα Γενιά-Νέα Πορεία του Δημήτρη Τσούφη για τον δήμο Νέας Προποντίδας. Η κα. Τσάκωνα είναι εκπαιδευτικός και διευθύντρια στο δημοτικό σχολείο Γερακινής Καλυβών.

Η ίδια υποστηρίζει ότι πολιτική και εκπαίδευση συμβαδίζουν καθώς το σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. “Αν μπορείς να οργανώσεις ένα σχολείο μπορείς να οργανώσεις και έναν δήμο”, τόνισε η ίδια. Η απόφασή της να κατέλθει στις εκλογές δεν πάρθηκε αβίαστα, και στηρίζεται στην κρίση της προς το πρόσωπο του Δημ. Τσούφη. “Είναι άνθρωπος με εμπειρία και γνωρίζει την αγορά, αλλά παράλληλα έχει καινοτόμες ιδέες. Θεωρώ πολύ σημαντική τη θέση του για τα ανταποδοτικά έργα που είναι βασικά για έναν δήμο, καθώς είναι τα μόνα που φέρνουν έσοδα”, είπε. Σημείωσε δε, ότι η λήψη δανείου για τα έργα ανάπλασης που έκανε η παρούσα διοίκηση του δήμου, δεν έχει καμία ανταποδοτικότητα.
Η κα. Τσάκωνα διέκρινε στην ομάδα της παράταξης ένα πρωτόγνωρο ύφος και μια δυναμική που την εντυπωσιάζει. Επίσης θεωρεί ότι τα ικανά και ανοιχτόμυαλα άτομα μπορούν να αναπτύξουν συνεργασίες, και παράλληλα να έχουν το θάρρος της γνώμης τους, ακόμη και όταν έχουν αντίθετες απόψεις με τον επικεφαλής της παράταξης.
Πρώτος μεταξύ ίσων
Ο Δημ. Τσούφης σύμφωνα με την Τσάκωνα, ξεχωρίζει για τις καινοτόμες ιδέες του και για την ομάδα που τον περιβάλλει. “Είναι πρώτος μεταξύ ίσων”, ανέφερε η κα. Τσάκωνα.
Ο πρωτογενής τομέας πρωταγωνιστεί στις προτεραιότητες της παράταξης σύμφωνα με την Τσάκωνα, ενώ έπεται ο τουρισμός. “Ακολουθεί η παιδεία και η εκπαίδευση που δεν είναι ταυτόσημες έννοιες. Πρέπει όλοι να καλλιεργήσουμε την παιδεία των νέων. Από το σπίτι ακόμη”, τόνισε  η ίδια ως εκπαιδευτικός άλλωστε. Δεν δίστασε να αναφέρει ότι σε σχέση με όλα τα άλλα, στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο άνθρωπος.
Για παρεμβάσεις και έργα στον δήμο πιο συγκεκριμένα μιλώντας για την παραλιακή ζώνη, τόνισε ότι υπάρχουν  μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και προβολής που θα φέρουν κόσμο στον τόπο και παράλληλα έσοδα για τον δήμο, ενώ την ίδια στιγμή θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.