Ένα δημιουργικό απόγευμα πέρασαν χθες Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου παιδιά του δημοτικού, που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα κατά τη διάρκεια δράσης,  που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Μορφωτικού Πολιτιστικού και Αθλητικού Νομικού Προσώπου «Αριστοτέλης» στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Λαβάλ της Γαλλίας.
Αγόρια και κορίτσια είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ομάδα γάλλων μαθητών από το Λύκειο Ambroise Paré της πόλης Λαβάλ, που φιλοξενούνται τις ημέρες αυτές στον Πολύγυρο. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την γαλλική γλώσσα και το πολιτισμό, άκουσαν παραμύθια στα γαλλικά και τραγούδησαν γαλλικά τραγούδια. Τους δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις λίγες γαλλικές λέξεις που έχουν ήδη διδαχτεί για να επικοινωνήσουν με νέους ανθρώπους από μια άλλη χώρα και ένιωσαν ότι παρά τις διαφορές στον τρόπο ζωής στον Πολύγυρο και το Λαβάλ της Γαλλίας υπάρχουν πολλά κοινά που μπορούν να αποτελέσουν βάση για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και φιλίας.
Σημειώνεται λόγω πένθους ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου δράση με την Παιδική Χορωδίας Δήμου Πολυγύρου δεν θα πραγματοποιηθεί.