Ογδόντα παραγωγοί, 1.700 προϊόντα γαστρονομίας απ’ όλη την Ελλάδα, 54 παράλληλες εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν για τρεις μέρες στην “3η Gourmet Exhibition” που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Περισσότεροι από 8.000 επισκέπτες, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν παραγωγούς με εκλεκτά και 100% τυποποιημένα τρόφιμα από κάθε μεριά της Ελλάδας και να δοκιμάσουν και να απολαύσουν τον πλούτο της ελληνικής γης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, στη φετινή έκθεση “Gourmet Exhibition” βρέθηκαν 700 buyers-επαγγελματίες από την Ελλάδα και 200 buyers-επαγγελματίες από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες. Το 7% περίπου των καταναλωτών ήταν από το εξωτερικό και πραγματοποιήθηκαν 12 γευσιγνωσίες ελαιολάδων, τέσσερις γευσιγνωσίες ελιών, πέντε γευσιγνωσίες μελιών, 17 διαφορετικών προϊόντων (τουρσιά, αλλαντικά, αλείμματα, σοκολάτες, ροφήματα κτλ), καθώς και 11 συζητήσεις / παρουσιάσεις.


Φέτος απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τα «Βραβεία Κοινού», με τους επισκέπτες της έκθεσης όχι απλώς να δοκιμάζουν τα προϊόντα της, αλλά και να τα αξιολογούν, καθώς και τα “Βραβεία Ειδικών” από γευσιγνώστες, οι οποίοι βαθμολόγησαν 120 προϊόντα και ανέδειξαν τα καλύτερα στις κατηγορίες: παράδοση, ελιά, μέλι, γεύση, καινοτομία, συσκευασία.


Η επόμενη, 4η Gourmet Exhibition, θα πραγματοποιηθεί το 2021.