Στο δημοτικό σχολείο της Ολύνθου έχει ανοίξει τις πόρτες του και λειτουργεί το πρότυπο διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε όπως τονίζει ο διευθυντής του σχολείου ως δημιουργία ποδηλατικής πίστας, και εξελίχθηκε στη συνέχεια. Το πάρκο που εκτείνεται σε 500 τ.μ. εγκαινιάστηκε και επίσημα την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Κυκλικοί κόμβοι, διαβάσεις πεζών, δρόμοι μονής και διπλής κατεύθυνσης, σηματοδότες κ.α. δίνουν την ευκαιρία στους  μαθητές να αναπτύξουν μια συνολική κυκλοφοριακή παιδεία μέσα από διαδραστικές λειτουργίες και βιωματικά δρώμενα.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κατασκευάστηκε με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δωρεές φορέων και κατοίκων του χωριού. Όπως επεσήμανε η κα. Αρίστη Σταθακοπούλου, υπεύθυνη του Τμήματος Δωρεών του Ιδρύματος, εξήγησε ότι προηγήθηκαν αρκετές επαφές και επισκέψεις στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. «Το όραμά τους και το πείσμα τους οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε. Ο δήμος Πολυγύρου συνέβαλε με τη βοήθεια της τεχνικής του Υπηρεσίας στη μελέτη και κατασκευή του πάρκου.
[metaslider id=67643]
«Στόχος μας είναι να καθοδηγούνται όλοι οι μαθητές σε μια πορεία συνετού οδηγού»,  τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος που ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εγχείρημα. Η πρωτοπόρα και καινοτόμα εκπαιδευτική δράση φαίνεται πως αποδίδει ήδη καρπούς, καθώς τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός σχολείων κλείνει ραντεβού για επισκέψεις στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ευτυχία Παπανικολάου.
Στη δωρεά του ιδρύματος Στ. Νιάρχος στάθηκε ιδιαίτερα ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα παιδιά θα εκπαιδευτούν σωστά μέσα από τη λειτουργία του πάρκου και θα είναι πολύ θετικό έστω και μια ζωή να σωθεί από τροχαίο ατύχημα.