Την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στην αγορά Βλάλη, γνωστή και ως “Καπάνι”, υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι “τα προβλήματα στις δομές δεν πρέπει να δημιουργούν σύγχυση στους καταναλωτές αναφορικά με τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά”.
Σχολιάζοντας την προτροπή του προέδρου του ΕΦΕΤ να αλλάξει η αγορά Βλάλη ριζικά και επειγόντως, τόνισε: “Είναι ασφαλώς σημαντικές και χρήσιμες οι παρατηρήσεις του ΕΦΕΤ. Το ΕΕΘ, που γνωρίζει πολύ καλά την συγκεκριμένη αλλά και όλες τις αγορές της πόλης, τις χαρακτηρίζει (δυστυχώς) και βάσιμες. Ωστόσο, οι επίσημοι, αρμόδιοι και υπεύθυνοι φορείς της Πολιτείας δεν θα πρέπει να μένουν ούτε στις διαπιστώσεις, ούτε στις παρατηρήσεις. Θα πρέπει να φροντίζουν για την αποτελεσματικότητα”.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ζορπίδης ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του ότι η διαπίστωση πως “δεν έχουν αρχίσει ακόμη τα έργα στην αγορά Βλάλη, δεν είναι ευθύνη ούτε των επαγγελματιών ούτε των εμπόρων, ούτε των συλλογικών φορέων τους”.
Για την ασφάλεια των τροφίμων, ο ίδιος υπογραμμίζει: “Όπως άλλωστε τόνισε και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την υγιεινή και την ποιότητα τους. Ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει ότι (σε αντίθεση με τους κοινόχρηστους χώρους), τα καταστήματα της αγοράς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς την ευθύνη γι΄αυτά έχουν οι ιδιοκτήτες του.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ μετά τους χθεσινούς αιφνιδιαστικούς είχε επισημάνει πως “όσο και να θέλει ο ΕΦΕΤ να εγγυηθεί για τον έλεγχο της ασφάλειας και ποιότητας των εδώ καταναλωτικών τροφίμων, τα οποία όντως είναι ασφαλή και ποιοτικά – όλα τα Ελληνικά αγροτικά καταναλωτικά προϊόντα είναι ασφαλή και ποιοτικά – το περιβάλλον που αυτά διατίθενται δεν το επιτρέπει. Αυτό το περιβάλλον διάθεσης των τροφίμων στο “Καπάνι” πρέπει να αλλάξει ριζικά και επειγόντως μέσα από πρωτοβουλίες των τοπικών Αρχών. Σε αυτήν την προσπάθεια ο ΕΦΕΤ και οι συναρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες προτίθενται να συμβάλλουν αποφασιστικά».